2020.08.12., szerda - KláraZalaegerszeg időjárása

Archivum

Piknik a Vizslaparkban

2016. június 07. kedd, 09:34
Címkék:

Családi pikniknek és mozinak adott otthont vasárnap délután a zalaegerszegi Vizslapark. Igaz, a rendezvény utolsó néhány óráját elmosta a zivatar, ám így is sokan vettek részt a délelőtt tíz órától zajló játékos programon.

vizslapiknik 1

Játék és mozi zöld környezetben

A piknikre leginkább a kisgyermekes családokat várták, hiszen légvárakkal, játszóházzal, kézműves foglalkozással és arcfestéssel is készültek a szervezők. Na, és számos népszerű rajzfilmmel és filmmel (Vuk, János vitéz, Indul a bakterház, Lúdas Matyi), amiket a felnőttek is szívesen néztek a vizslaparki alkalmi moziban; vagyis egy 5x3 méteres LED-falon.

Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője, a rendezvény ötletgazdája elmondta: a városvezetés eltökélt szándéka, hogy különböző akciókkal visszacsalogassa a lakosságot a város zöldfelületeire. A Vizslaparkban például bő tizenöt évvel ezelőtt rendszeresek voltak a programok; gyermeknapokat, sőt koncerteket is szerveztek. Ezek hangulatát szerették volna kicsit visszahozni a vasárnapi piknikkel. Az elsődleges cél az volt, hogy zöld környezetben, izgalmas játékok között töltsenek el egy délutánt szülők és gyerekek.

A képviselő hozzátette: a közgyűlés a június 16-i ülésén tárgyalja a park felújításának tervét. Reményeik szerint a következő évben elérhető lesz az az európai uniós forrás, melyből megvalósulhat a projekt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK