2020.08.13., csütörtök - IpolyZalaegerszeg időjárása

Archivum

Újdonságok a gyenediási piacon

2016. július 11. hétfő, 16:46
Címkék:

A Nyugat-Balaton egyik legszebben kialakított piactere: az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac a főszezonban folyamatosan várja a finomra és egészségesre vágyó látogatókat.

gyenes piac 1

Az asztali árusok színes kínálattal várják a vendégeket: piacnapokon megvásárolhatók helyi és környékbeli kistermelők és kézművesek portékái, sajtok, házi szörpök, lekvárok, méz és különféle ajándéktárgyak.

A színvonalas piacteret körül ölelő faházak állandó kínálata is folyamatosan bővül- tudtuk meg László Beától, a piac felügyelőjétől. Húskészítmények, lacipecsenye, lángos és palacsinta, füstölt és sült halak, kecsketejes termékek, ropogós saláták és édes gyümölcsök, házi szörpök, pálinkák, borok és sörök eddig is megvásárolhatók voltak.

A kínálat mostantól viszont kiegészült a Szomor Húsüzem nemzeti parkban nevelkedett szürkemarha és bivaly húsából, vegyszer- és adalékmentesen készült prémium kategóriás termékeivel, Gáspár Vilmos Pálinkaházának nagy odafigyeléssel készített, nemes italaival, illetve a Viharos Halsütöde ízletes halételeivel.

gyenes piac 5

Szintén újdonság, hogy az érdeklődők rendszeresen vehetnek részt a piac gomba- és gyógynövényszakértőinek vezetésével gomba-, ill. gyógynövénytúrákon, amelyeken a Keszthelyi-hegységben vadon termő, ehető gombákat és hasznosítható gyógynövényeket ismerhetik meg, alkalmanként pedig a feldolgozásuk fortélyait is elsajátíthatják.

A piac állandó és alkalmi rendezvények helyszíne is, a hétköznapokban is rendszeresen kellemes élőzenével várják az ide látogatókat!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK