2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A fiatalokra alapoz a Balatoni Múzeum

2011. december 22. csütörtök, 17:58
Címkék:

Ünnepélyes keretek között mutatták be a nyilvánosságnak a "Mesél a Balatoni Múzeum" című múzeumpedagógiai programot a közelmúltban Keszthelyen. A projekt résztvevői a több mint 36 millió forint európai uniós pályázati forrás segítségével tartott foglalkozásokon ismerkedhettek meg a Balaton élővilágával, múltjával és jelenével.

 

b muzeum 1

Mesés programok a keszthelyi múzeumban

A projektzáró rendezvényen Kaján Imre megyei múzeumigazgató, illetve a Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Fodor Márk a múzeumok vonzóvá tételének fontosságáról beszélt, hangsúlyozva, hogy a turisták mellett a helyiek érdeklődését is fel kell tudni kelteni. A Mesél a Balatoni Múzeum programsorozat keretében ezt sikerült is megvalósítani, hiszen a különböző tematikájú, mintegy kétszázhetven foglalkozáson résztvevő csaknem kilencszáz diák között a térség oktatási intézményeinek több tanulója is ott volt. A tizennégy hónapos projekt iránt több mint egy tucat nevelési-oktatási intézmény mutatott érdeklődést.

b muzeum 2

A rendkívül színes, interaktív oktatások során nem csak számos információval gazdagodtak a kicsik és a nagyobbak, hanem kreativitásukat is fejleszthették, különböző használati tárgyak, makettek készítésével. A foglalkozások remek alkalmakat biztosítottak mind a tananyag elsajátítására, mind pedig a tanórán kívüli, illetve a szabadidő hasznos eltöltésére. Havasi Bálint múzeumigazgató tájékoztatása szerint partnerintézményekkel legalább még öt évig fenntartják az együttműködést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK