2024.05.16., csütörtök - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csökkentett üzemmódban

2011. április 05. kedd, 16:39
Címkék:

Az elmúlt egy év sikereiről és a következő évad programjairól számolt be sajtótájékoztatóján Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója.

 

Shakespeare-rel indul a színházi évad

 Mint mondta, amolyan csökkentett üzemmódba kapcsolt a teátrum, így sikerült a 60 millió forintos hiányt áthidalniuk. A következő évadra 45 millió forintos dologi kiadáscsökkentést irányoztak elő, 15–16 milliót pedig a bérekből spórolnak meg. Ami a 2011–2012-es évadot illeti: csak öt új bemutatóval készülnek, s nem lesz új stúdió-előadás sem.

Továbbra is színen marad viszont a Scapin furfangjai, a Minden jót, Elling! és a Helység kalapácsa. Az idei évadban bemutatott Mennyből a hulla című darab pedig átkerül a bérletes előadások közé. Kálóczy Orsolya színművész távozik a társulattól, a stúdiósok közül pedig Csávás Dóra hagyja el a teátrumot.

Összeállt a jövő évi műsorterv: Klasszikus, musical, kortárs és gyerekdarab egyaránt szerepel a repertoáron. Az új darabok közül elsőként Presser Gábor–Varró Dániel–Teslár Ákos: Túl a Maszat-hegyen című zenés mesejátékát láthatja a közönség, melyet már május 28-án bemutatnak a gyermeknap alkalmából. A darabot Bal József rendezi.

A nyári szünetet követően, október 7-én indul majd az évad, mégpedig Shakespeare egyik népszerű darabjával. Ezúttal Nádasdy Ádám fordításában láthatják a nézők a Vízkereszt, vagy bánom is én című komédiát, Csiszár Imre rendezésében. Alfonso Pasó: Mennyből a hulla című bűnügyi komédiája először október 21-én lesz látható, december 2-án pedig Móricz Zsigmond–Kocsák Tibor–Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig című musicalje kerül színre Pinczés István rendezésében.

A 2012-es év egy kortárs „balmorállal” indul, Hamvai Kornél: Szigliget című művét január 20-án mutatják be. Februárban egy igazi rock and roll musical, a Rongyláb (Walter Bobbie–Tom Snow–Dean Pitchford) várja a közönséget. Március végén pedig László Miklós: Illatszertár című vígjátéka zárja a 2012-es évadot.

A következő évadban is lesznek beavatószínházi előadások. Az oktatási intézmények és színház jó kapcsolatát pedig egy nyertes TÁMOP-os pályázat is erősíti majd: a Szín-Játék-Tér program keretében iskolásoknak és óvodásoknak tartanak majd foglalkozásokat.

Besenczi Árpád elmondta: az idei évad a Mágnás Miska című operettel zárul, június 10-én pedig a évadzáró forgatagra várják a közönséget a színház előtti téren.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK