2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elkészült Odett új albuma

2010. április 20. kedd, 15:33
Címkék:

„Pötty a kockán” címmel megjelent Polgár Odett énekes új lemeze. Az Odett és Go Girlz! formációból az új albumon „csak” Odett maradt. Na, meg a férfiak: az édesapa Polgár Péter zeneszerző-gitáros, Angler Ákos dobos, Lukács András basszusgitáros és Müller Péter Sziámi szövegíró.

 

Pörgős nóták, aktuális szövegek

Az új lemez – ami Polgár Péter meghatározása szerint kevesebb, mint nagylemez, ám több, mint kislemez, hiszen öt számot tartalmaz – április 10-én debütált a fővárosi Gödör Klubban. Az albumon három új szám van, kettő pedig (a Nem én vagyok című Kontroll Csoport-szám és a Repülő2, ami már az előző lemezen is szerepelt) felújított illetve remixelt formában hallható. Az új dalok pörgősebbek, rockosabbak, mint az eddigiek, igazi koncertre való nóták. A melankolikusabb hangulatot kicsit háttérbe szorította a csapat.

 

zeg54.jpg

 

Polgár Péter lapunknak elmondta: jó évet tudhatnak maguk mögött, hiszen Odettet beválogatták a Fonogram Magyar Zenei Díjkiosztó „Év felfedezettje” kategóriába, az egyik népszerű energiaitalt forgalmazó cég akciójának keretében sikerült videoklipet forgatniuk, ami rendszeresen fut az MTV zenei csatornán. Ezenkívül ott voltak a legnagyobb hazai fesztiválokon, szerepeltek a Petőfi rádió Akusztik című műsorában, és folyamatosan koncerteznek Budapest kedvelt klubjaiban. Hogy Zalaegerszegen mikor játszanak, azt még nem tudják. Egyelőre nem kaptak felkérést.

Ami a közeljövőt illeti: az együttes tavaly tagja lett a magyar Music Television tehetséggondozó programjának, az MTV Brand: New-nak. Ez annyit jelent, hogy több más zenekarral együtt részt vehetnek egy országos turnén. A kezdeményezés érdekessége, hogy mindegyik fiatal csapathoz egy-egy nagyobb együttes, vagy előadó is csatlakozik néhány fellépés erejéig; hozzájuk például Péterfy Bori. Odett ezekben a hetekben többek között épp ezen a projekten dolgozik a fővárosban.

A Pötty a kockán albummal is vannak terveik. Már elküldték minden nagyobb hazai rádiónak és zenecsatornának, valamelyik új dalból pedig klipet is szeretnének forgatni. Első hallásra a „Vesztőhely” és a „Nem vagyok beoltva” című számok kapásból slágergyanúsak, talán nem véletlen, hogy e két dal közül választanak majd.

A dalszövegek szó- és mondatfordulataiból, áthallásaiból és rájátszásaiból pedig aki valaha is hallott Sziámi-dalokat, könnyen kitalálhatja, hogy Müller írta a szövegeket. Szép példa erre a „nekem ahhoz hülyének kéne lennem, nekem ahhoz le kéne mondanom magamról és rólad szépen csendben...” kezdetű sor, vagy a már-már tipikusnak mondható utalás: „a sziámi ikrem ma külön nyaral”.

Az újinfluenza időszakában mindenképp izgalmas kísérlet lenne a „Nem vagyok beoltva” nótából klipet forgatni; hangsúlyossá téve a dalban is szereplő járvány-szerelem, elkaplak-elkaptam párhuzamokat. (Márquezra emlékezve, ez lehetne „a szerelem H1N1 idején”.)

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK