2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hamarosan indul a Keszthelyi Nyári Játékok

2013. július 10. szerda, 06:04
Címkék:

Július 25 és augusztus 18 között zajlanak majd, immár 14. alkalommal a Keszthelyi Nyári Játékok. A Kastély-parki tradicionális szabadtéri színházi esték a város szülötte, Básti Lajos emlékét is őrzik a remek szórakoztatással. Idén a Hét boszorka című színpadi koncertmű nyitja a sorozatot, majd a színház világban a Hollywoodig ismert Illatszertár című darabot játsszák 13 estén át.

hetboszorka

A nyári sorozat meghonosítása a Puskás Tamás - Básti Juli művészházaspár nevéhez fűződik, akik rendre olyan produkciókat hoznak, melyekkel évről-évre megnyerik az üdülőrégió színházszerető lakóit és vendégkörét. A bemutatókat ugyancsak hagyományosan, a Puskás Tamás igazgatásával működő budapesti Centrál Színház játéka jegyzi, sok vendégművésszel.

Már a kezdet is igazi nyárba illő, sztárparádés hangulatemelő szórakozást ígér: Horgas Eszter és zenekara kíséretével Básti Juli, Falusi Mariann, Pokorny Lia, Tompos Kátya, Botos Éva, Ágoston Katalin lép színpadra, a produkcióban a Bozsik Yvette Társulat táncosai működnek közre.

Az idehaza és külföldön egyaránt jól ismert, múlt századi színpadi szerző, László Miklós, Illatszertár című vígjátéka a társulat elmúlt évadbeli sikerdarabja volt, méltón a mű színházi világbeli életéhez. Azt is mondhatni, hogy a színre vitel az eredeti gyökereken történt: a darabot elsőként 75 évvel ezelőtt, Kabos Gyula főszereplésével a Révai utcai, anno Pesti Színház mutatta be, melynek utóda a mai Centrál Színház. A legnemesebb, legszenvedélyesebb. legtitokzatosabb érzelemről szóló fordulatos történetből Hollywoodban három filmet is forgattak, többek között Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével A szerelem hálójában címűt.

-Ezzel a múlttal is igen nagy kihívást, nemes versengést vállaltunk - mondta Puskás Tamás, a darab rendezője. - A sikert az idén év elejétől tartott 50 előadás már igazolta, hasonló fogadtatás reményében folytatjuk a bemutatókat Keszthelyen. Ez az elbűvölő történek különösen illik a kastélypark miliőjébe, itt ez a környezet is főszereplő, nagyon sokat tesz hozzá a mi ügyünkhöz. A Hét boszorka és az Illatszertár is a szerelem, a szenvedély, a sorsszerűsé körül forog, nyáridőre aligha található ennél jobb téma, minden reményünk megvan rá, hogy ezt a színházszeretők is így gondolják.

A főbb szerepekben Kern András és Pokorny Lia mellett Stohl András és Simon Kornél látható, játszik a darabban Borbás Gabi, Cserna Antal, Papp János és még sokan mások.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK