2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kulturális stratégia készült

2010. április 27. kedd, 10:48
Címkék:

Fergeteges sikert arattak a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház művészei, Debrei Zsuzsa, Jurina Beáta, Csontos Csaba népszerű operett és musical egyveleggel április 16-án a pölöskei Művelődési Házban rendezett előadáson. A 150 férőhelyes nézőtér teljesen megtelt a helyi és a szomszédos településekről érkezőkkel. Az előadásra ingyenes busz szállította a térségbéli színházbarátokat.

Vendégjátékok a pacsai többcélú társulás településein

A rendezvényt Feketéné Tarpál Ibolya polgármester nyitotta meg. A közönség apraja-nagyja együtt énekelte a Délibábos Hortobágyon, Jaj Cica, vagy a Szép város Kolozsvár és más örökzöld slágereket. A színészek egyórás produkcióját a lelkes és hálás közönség állva tapsolva köszönte meg.

 

pacsa-szinhaz1.jpg

 

A pacsai kistérség településeinek kulturális felzárkózása, a színházi előadásokhoz való hozzáférés javítása céljából Pölöske község önkormányzata pályázatot nyújtott be az Oktatási és Kulturális Minisztérium „Új tudás – műveltséget mindenkinek” program keretében meghirdetett színházi, bábszínházi, táncszínházi vendégjátékok fogadására, melynek megvalósításához a Pacsai Kistérségi Iroda szervező munkájával járult hozzá – mondta el érdeklődésünkre dr. Csikós Andrea Dóra, az iroda vezetője.

– Bezeréden a Griff Bábszínház szórakoztatta a gyermek és ifjúsági korosztályt, míg Dióskálon és Pötrétén Hertelendy Attila, Foki Veronika és Debrei Zsuzsa kupléit tapsviharral ünnepelte a publikum.

A Pacsai Kistérségi Iroda a rendezvényszervezés mellett fontos feladatának tekinti a kultúra ápolását, és térségi identitástudat kialakítását és megerősítését. Ebből a célból diákok és fiatalok részére „Településem értékei” rajz- és „Településem pillanatképei” címmel pedig fotópályázatot írt ki május 31-i határidővel.

 

Az előadások nagy sikert arrattak.

 

Dr. Csikós Andrea Dóra tájékoztatott arról is, hogy a két éve működő, rendszeresen ülésező, a térség civiljeit tömörítő Közkincs Kerekasztal munkájaként megszületett a Pacsai Kistérségi Kulturális Stratégia is, amely négy évre fogalmaz meg rövid, közép- és hosszú távú célokat.

Középpontban a falvak termelő, önellátó funkciójának helyreállítása, az egyén életminőségének és kulturális helyzetének javítása áll. Magában foglalja a közösségi színterek felújítását, műemlékek megóvását, tájházak, kulturális kiadványok, színházi előadások, kiállítások szervezését, a kulturális turizmust és közművelődési díj alapítását.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK