2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Melléklet a 30 éves Hevesi-színházról

2013. február 20. szerda, 06:25
Címkék:

Megjelent a Pannon Tükör idei első száma. A kulturális folyóirat egy összeállítással köszönti az idén 30 éves Hevesi Sándor Színházat. Ennek alkalmából a teátrum nézőtéri büféjében került sor a lap és a színházi melléklet bemutatójára.

Bemutatták a Pannon Tükör legújabb számát

Dr. Besenczi Árpád, a színház igazgatója elmondta: örül, hogy az újság ennyire a szívén viseli a sorsukat. A folyóiratban folyamatosan jelennek meg írások, kritikák a teátrumban zajló munkáról, aktuális bemutatókról. Szerencsére nemcsak szakmai viszony van az intézmény és a folyóirat között, hanem baráti kapcsolatot is sikerült kialakítani az elmúlt évek alatt. A harmincéves évforduló kapcsán elhangzott: tavaly az állandó társulat megalakításának 30. születésnapját ünnepelték, idén pedig a színház épületének van jubileuma. A közgyűlés nemrég hozzájárult ahhoz, hogy a teátrum előtti kis tér felvehesse Ruszt József színházalapító-rendező nevét. Az avatásra ősszel kerül sor.

pannon-tukor

Eredményes a kapcsolat a folyóirat és a színház között

Péntek Imre a Pannon Tükör főszerkesztője úgy érzi, ha egy kulturális folyóirat és egy színház összefog, abból csak jó dolgok születhetnek. A lap a kortárs kultúra és művészet elkötelezettjének tartja magát, így fontosnak érzik, hogy folyamatosan erősítsék, támogassák az ehhez kötődő színházi munkát. Jó példa erre a házi színpad legutóbbi bemutatója, ahol egy fiatal, kortárs drámaíró, Krusovszky Dénes színjátékát (Az üveganya) láthatta a közönség. A kortárs dráma így végre bekerült a színház falai közé. A főszerkesztő örül annak is, hogy egy konfliktusos időszak után, a Besenczi-korszak jó és ígéretes munkát végez. Jelzi ezt a nézőszám emelkedése is.

A folyóirat legfrissebb számában többek között Tucsni András dramaturg összeállítása olvasható Ruszt József hagyatékából. Pápes Éva művészeti író a Bereményi-korszak (Bereményi Géza rendező) főbb előadásairól írt rövid recenziót. Turbuly Lilla kritikus pedig Besenczi Árpáddal készített interjút, "Nem olyan nagy baj, ha tele van a színház és tapsolnak" címmel.

Szemes Péter a folyóirat főszerkesztő-helyettese elmondta: más városban is sor került hasonló lapszámbemutatóra, a színházi sorozatot pedig a nyári számban folytatják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK