2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nyári színház előtt folyékony B-vitamin

2013. június 17. hétfő, 18:38
Címkék:

B-Vitamin Napokkal és sokszínű kvártélyházi programokkal indul a nyári szezon a héten a belvárosban. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatót Gyutai Csaba polgármester, és Tompagábor Kornél fesztiváligazgató, a Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

Indul a sörfesztivál és a kvártélyházi szezon

A polgármester örömtelinek nevezte, hogy immár hetedik évadát kezdi a Kvártélyház Szabadtéri Színház. A július elsejétől augusztus végéig tartó programsorozat idén egy kéthetes művészeti fesztivállal is kiegészül. Az I. ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztiválon (július 1-14) alternatív színtársulatok produkcióit, ezenkívül koncertet és kiállítást is láthatnak az érdeklődők. A június 17-23 között megrendezésre kerül B-Vitamin Napokon pedig húszféle sört kóstolhatnak a látogatók. A Dísz téri fesztiválsátor a hagyományokhoz híven koncerteknek is teret ad. A polgármester mindkét programra szeretettel invitálta a város lakosait, és a megyében élőket.

Tompagábor Kornél elmondta: a héten induló B-Vitamin Napok immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre. A kéttucatnyi sörkülönlegességek között újdonságokkal is találkozhatnak majd a vásárlók. Ilyen lesz például egy kuriózumnak számító belga sör, az apátsági sör és a mézes meggyes búzasör is. A programot koncertek teszik változatossá. Június 18-án fellép például a Magashegyi Underground, június 20-án pedig a Maszkura és a Tücsökraj.

A Kvártélyházban megrendezésre kerülő I. ZA-KO Művészeti Fesztivál a budapesti Manna Kulturális Egyesülettel közösen valósul meg. A civil szervezet (melynek elnöke Gáspár Anna szintén részt vett a sajtótájékoztatón) olyan színházi csoportokat karol fel, akik nem részesülnek állami normatívában, s nincs módjuk kőszínházban fellépni. A két hét alatt tíz színházi produkciót, egy gyerekeknek szóló interaktív mesét, valamint koncertet (Péterfy Bori), tárlatot és irodalmi beszélgetést is láthatnak a nézők. A kínálat változatos lesz: a fiatal színészekből álló társulatok bohózatot, zenés darabot, mesejátékot, "road-movie"-t, Dosztojevszkij adaptációt is hoznak Zalaegerszegre.

Ami a hagyományos kvártélyházi évadot illeti, műsoron marad a sokak által kedvelt Padlás és az Anconai szerelmesek. Ez utóbbit már hetedik éve játsszák de - mint a fesztiváligazgató mondta -, a közönség követeli, hogy maradjon. A nyári színház idei új előadása Müller Péter-Seress Rezső Szomorú vasárnap című zenés játéka lesz, melyet Tompagábor Kornél rendez. A főbb szerepekben Hertelendy Attilát, Foki Veronikát és Szakály Aurélt láthatjuk.

A fesztiváligazgató elmondta hogy a Kvártélyház hagyományos nyári programja, és a ZA-KO fesztivál most egy egységes Kvártélyház Nyári Fesztivállá ált össze. A programsorozatot jövőre is ehhez hasonlóan szeretnék megszervezni.

A rendezvényhez kapcsolódóan július elsején utcát neveznek el a Zalaegerszegen született színészóriásról, Gábor Miklósról. A művész nevét a jelenlegi Eötvös köz viseli majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK