2024.05.03., péntek - Tímea, IrmaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Őszi fesztivál és Erdésznap

2013. szeptember 26. csütörtök, 19:21
Címkék:

A következő hetekben változatos programok várják majd az érdeklődőket, illetve a diákokat és tanárokat a Göcseji Múzeumban. A skanzenben pedig az első októberi hétvége tartogat meglepetéseket.

Színes programok a múzeumban és a skanzenben

A részletekről Kaján Imre, az intézmény igazgatója sajtótájékoztatón számolt be. Mint fogalmazott: október már hagyományosan a múzeumpedagógia hónapja. Sokféleképpen tud hasznos tudást átadni a közgyűjtemény, s nemcsak a fiataloknak.

A Göcseji Múzeumban október elejétől indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat, melynek több - városlakóknak, és diákoknak szóló - eleme lesz. Október 6-án például belvárosi sétára invitálják az érdeklődőket, melynek során a város épített értékei kerülnek fókuszba. Október 11-én kerül sor a múzeumpedagógiai évnyitóra, ahol a pedagógusok kapnak hasznos ismereteket az idei kínálatból. Ezen a napon átmenetileg iskolává is alakul számukra a múzeum, hiszen rendkívüli múzeumi órákon vehetnek részt a tanárok. Az október 15-i Fából vaskarika című program aztán már a diákoknak (középiskolásoknak, egyetemistáknak) szól, akik bepillanthatnak többek között a restaurálás folyamatába, sőt ha otthonról visznek egy régi tárgyat, azt fel is újíthatják.

muzej-illuszt

Az igazgató elmondta: az intézmény újabb 20 millió forintot nyert egy pályázaton, amiből felújításra kerül a Kisfaludi-terem, és végre megvalósulhat a modern múzeumi fogadótér kialakítása is.

Ami a Göcseji Falumúzeumot illeti, október 5-én Erdésznapra várják a közönséget. Hagyományosan ilyenkor a Szüreti vigadalomnak szokott otthont adni a skanzen, ám az elmúlt évek változékony időjárása miatt előfordult, hogy a szőlő már rég leérett erre az időre, így új programot talált ki az intézmény vezetése. Most a zalai erdők kincseiből merítenek, és az Országos Erdészeti Egyesület Zalaegerszegi Helyi Csoportjával közösen, egy igazi természetközeli és "zöld" napra invitálják a közönséget. Rengeteg érdekes előadás (fákról, gyümölcsökről, gombákról, kullancsról, zalai erdők történetéről) és kiegészítő program közül válogathatnak az érdeklődők. Lesz madárbefogás, kirakodóvásár, borudvar és kiállítás, sőt még a harkálydoktor is rendel majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK