2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sikkasztás a hévízi művelődési központban

2013. március 01. péntek, 16:16
Címkék:

Sikkasztás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a hévízi önkormányzat, miután a Festetics György Művelődési Központ gazdálkodásában egy belső vizsgálat visszaéléseket tárt fel, s ennek kapcsán megszűnt három ember foglalkoztatása is - tájékoztatta a város önkormányzata pénteken az MTI-t.


Büntetőfeljelentés Hévízen a művelődési központban feltárt visszaélések miatt

A városháza közölte: rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal megszüntették a közalkalmazotti jogviszonyát a sikkasztással gyanúsított programszervezőnek és az intézmény gazdasági munkatársának, az eddig helyettes vezetőként dolgozó munkatárs vezetői megbízatását pedig visszavonták. Március elsejei hatállyal lemondott Halász Gábor, a művelődési központ vezetője, aki "munkajogi felelőssége tudatában távozott az intézmény éléről".

Az előzmények kapcsán az önkormányzat arról adott tájékoztatást, hogy januártól a városháza belső vizsgálatot folytatott le a művelődési központban szabálytalan gazdálkodás gyanúja miatt. A vizsgálat megállapította, hogy az intézményben egy emberhez kötődően sikkasztás megalapozott gyanúja merült fel, ennek nyomán tette az önkormányzat a büntetőfeljelentést.

A vizsgálati jelentésben felvetett gazdálkodási hiányosságok miatt az intézmény gazdálkodását felügyelő GAMESZ vezetőjét a város képviselő-testülete felkérte arra, hogy gazdasági vezetőjével szemben vizsgálja meg az esetleges felelősséget, s ennek kapcsán a szükséges intézkedéseket tegye meg.

A Festetics György Művelődési Központ eddigi vezetőjének távozása miatt pályázatot írt ki a hévízi önkormányzat a vezetői állására. A tisztség május 1-től tölthető be, az eddigi intézményvezető helyett addig megbízott vezető irányítja az intézmény munkáját.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK