2024.05.04., szombat - Mónika, FlóriánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Színházi adomány a Mandulavirágnak

2014. február 26. szerda, 19:32
Címkék:

Március 8-án jótékonysági estet rendeznek a Hevesi Sándor Színházban. A szombati Muzsika hangja című musical teljes bevételét a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházának javára ajánlják fel. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be dr. Besenczi Árpád, a színház igazgatója, és Török Zoltán református lelkész, az otthon vezetője.

Jótékonysági est a Muzsika hangjával

Besenczi Árpád elmondta: 2010 óta minden évben rendeznek jótékonysági estet, vagy gálaműsort. Idén a feszített tempó miatt úgy döntöttek, hogy nem különálló műsorral készülnek, hanem egy műsoron lévő előadás bevételét ajánlják fel jótékony célra. A szombati - bérleten kívül műsorra tűzött - Muzsika hangjára a szervezési osztály információi szerint már szinte minden jegy elkelt, így teltházzal számolnak. Ennek teljes bevételét a Mandulavirág gondozóház javára ajánlják fel. Az est fővédnöke pedig Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője lesz.

Török Zoltán, az otthon vezetője elmondta: 2011-ben hozta létre a református egyház zsinata a Zalaegerszegen működő gondozóházat, melyben jelenleg harmincnyolcan élnek állandó jelleggel. Rajtuk kívül harminc úgynevezett nappali ellátottja is van az intézménynek. Nem gyerekekről, hanem aktív korú felnőttekről van szó. A legfiatalabb lakó pedig idén lesz 18 éves. Az intézmény vezetője örül, hogy egy zalaegerszegi produkció bevételét kaphatják meg adományként. Mivel fiatal még az intézményük, számos dolog van amire szüksége van az otthonnak, vagy az ott élőknek. Mindenképpen valami hasznos, és maradandó dologra szeretnék fordítani a bevételt - fogalmazott Török Zoltán, megköszönve egyúttal a lehetőséget.

A színház további programjairól Sztarenki Pál művészeti vezető számolt be. Március 24-én az Üveganya című produkcióval részt vesznek a Deszka fesztiválon. Március 28-án, a Színházi világnap kapcsán pedig egy vitaszínház fórumot rendeznek a stúdióteremben. Április 25-én a Lakásszínházban kerül bemutatásra Ágens: Kurtizánképző című interaktív előadása, mely különleges színházi élményt nyújt majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK