2024.05.04., szombat - Mónika, FlóriánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalai gyermekművész Kapolcson

2012. július 27. péntek, 14:52
Címkék:

Az idei Kapolcsi Művészeti Fesztiválon zalai gyermekművész is megmutatkozik. Vollein Ferenc 13 éves diák önálló tárlata a központi épületben, azaz a kapolcsi faluházban látható július 27-től augusztus 5-ig. A megnyitó Péntek Imre József Attila Díjas költő, a Pannon Tükör főszerkesztője tisztje lesz.

vollein 1

A 13 éves ifjú alkotó már 13 önálló kiállítását mondhat magáénak, s néhány hete vonyarcvashegyi lakásukban saját műtermet és galériát is kialakított számára édesapja, legfőbb mentora, Vollein József (felvételünkön). Számos országos és nemzetközi rajzpályázaton nyert rangos elismeréseket a kisgyermekkorától a világgal főként a képeken keresztül kommunikáló asperger szindrómás fiú. Legutóbb Japánból hozott el díjat, de szerepeltek alkotásai Svájcban, Bulgáriában, s szintén friss még a tinta egy országos rajzpályázat oklevelén, ahol első helyet ért el egy lovas ábrázolással.

A kapolcsi felkérés is az elismertség jele, ahogy az augusztusi tihanyi tárlat is. A Zalaegerszegen tanuló (Eötvös-iskola) fiú számos Balaton parti városban (Keszthely, Balatonfüred, Csopak, Siófok) aratott már sikert, s egyre több támogatója akad. Így művésztanárai (Budaházi Tibor, Karner László, Németh Miklós), képzőművészeti galériák, művészeti ösztöndíjak és szimpatizánsok segítik a fejlődését.

vollein 2

Ez utóbbiak közé tartozik Péntek Imre is, aki nemcsak a kapolcsi tárlatot nyitja meg, hanem az önálló műhely avatásán is méltatta Feri tevékenységét. A segítőknek köszönhetően (köztük a keszthelyi önkormányzat és Ruzsics Ferenc polgármester) néhány hete színes katalógus látott napvilágot a gyermekművész válogatott munkáiból, a kezdetektől napjainkig.

Feritől sem idegen az adakozás. Néhány közintézménynek ajándékozott már festményeket. Hamarosan a megújult zalaegerszegi Kis utcai óvodába kerül ily módon hat alkotása, mely között mind nagyobb számban szerepelnek olaj képek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK