2024.05.11., szombat - FerencZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tovább élnek a feljutási remények

2016. május 09. hétfő, 10:34
Címkék:

ZTE FC - Gyirmót FC 3-0 (1-0)

NB II-es labdarúgó mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Erdős. Gólszerzők: Daru (41. p.), Wittrédi (70. p.), Babati (87. p.). Piros lap Króner ( 87. p., ZTE).

ZTE: Szappanos - Simonfalvi (Sundas 68. p.), Króner, Forgács, Bedi – Szakály (Gyagya 82. p.), Patvaros, Koller (Wittrédi 66. p.) - Babati, Daru, Városi. vezetőedző: ifj. Mihalecz István.

A ZTE számára csak a győzelem volt elfogadható, a vendégeknek belefért a vereség is, részükről csak az a kérdés, matematikailag mikor lesznek bajnokok. A ZTE visszahúzódott saját térfelére, átengedte a kezdeményezést ellenfelének. Két hazai lövés, egy vendég fejes az első negyedórában. Látszott, a Gyirmót sem akar minden áron támadni. A következő negyedórában enyhe vendég fölény alakult ki. A hosszú oldalon érkező vendég játékosok helyzetbe kerültek, szerencsére két fejesük is mellé szállt. A félidő hajrájában egy fejessel a legjobbkor szerzett vezetést az egerszegi együttes.

Fordulás utáni első negyed óra egyértelműen a hazaiaké volt. Két nagy helyzet, egy Babati kapufa jelezte fölényüket. A ZTE jól is védekezett, egy kontra során egy vendégjátékos rálépett a labdára, ennek köszönhetően növelte előnyét a zalai együttes. Jött előre az éllovas, a ZTE megpróbálta tartani a labdát, kevés sikerrel. Egy jogos kiállítás után tíz főre fogyatkozott a hazai csapat. Ennek ellenére egy gyirmóti kapushiba után újabb kis szerencsével Babati a hálóba talál. Biztossá vált a hazai siker.

Ezúttal a ZTE választotta a kontra játékot, tehette, mert a vendégek nyíltan támadtak. A hazai csapat fegyelmezetten védekezett, és egy akció utáni fejessel és két védelmi hiba utáni találattal biztosan nyert. Így tovább élnek feljutási reményei.

Értékelés:

ifj. Mihalecz István, a ZTE vezetőedzője: - Rendkívül fontos volt számunkra a győzelem. A Csákvár mérkőzésen gyorsan túl tettük magunkat. A Gyirmót ellen jól kontráztunk, csak egy mérkőzésre tekintünk előre. Ma motiváltan jól játszott a csapat.

Tőkés László pályaedző (az eltiltott Bene Ferenc helyett): - Mi kihagytuk a helyzeteket, a hazaiak berúgták. Nincs semmi baj, a következő hazai meccsen bebiztosítjuk bajnoki címünket.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Összeszedetten, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk a rangadón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK