2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Archivum

A belvárost tehermentesíti

2015. december 19. szombat, 15:13
Címkék:

Befejeződött az északi tehermentesítő út második szakaszának építése a Vágóhíd utcától a Hock János út között Zalaegerszegen. Az új másfél kilométeres szakaszt várhatóan január 11-én adják át a forgalomnak. Az út egy speciális gumiőrleménnyel készült aszfaltréteget kapott a zajhatás csökkentése érdekében.

elkerulo hock3

Megépült az elkerülő út második szakasza

Balaicz Zoltán polgármester a helyszíni bejáráson felidézte, hogy a belváros rehabilitációs projekt részeként először a Piac tértől a Vágóhíd utcáig, a folytatásban pedig a Vágóhíd utcától a Hock János úti csatlakozásig épült meg a tehermentesítő út. Az új 1570 méteres szakasz kivitelezését 360 millió forint uniós támogatásból valósították meg. Mint mondta, dolgoznak azon is, hogy az elkövetkező időszakban a Piac tértől a másik irányba, a stadion mögött is megépülhessen az elkerülő, mely a belváros, a Rákóczi és a Kazincy tér forgalmát hivatott csillapítani.

elkerulo hock1

A műszaki átadás megtörtént. A hátra lévő munkákat, a tereprendezést, szükség esetén a zajvédő falak megépítését az önkormányzat saját forrásból fogja elvégezni, ezért csak januárban adják át a forgalomnak az új szakaszt.

Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólásában a belváros tehermentesítésének fontosságát emelte ki. Mint mondta, lesznek források arra, hogy a belváros forgalmának csökkentését megoldják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK