2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ideiglenes védettség a Ruhagyárnak

2015. december 07. hétfő, 18:29
Címkék:

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi Központ néhány héttel ezelőtt ideiglenesen védetté nyilvánította a zalaegerszegi Ruhagyárat, mint ipartörténeti emléket. Mint arról korábban beszámoltunk a védetté nyilvánítást a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület kezdeményezte a nyár a folyamán.

ruhagyar 1

A civil szervezet szerint ugyanis az 1951-ben épült Ruhagyár építészeti és műszaki szempontból is értéket képvisel, a maga korában a térség egyik legkorszerűbb ipari létesítménye volt, amely ma is meghatározza a városképet.

Dr. Vándor László kezdeményező, a városvédő egyesület elnökségi tagja lapunknak elmondta: örömmel értesültek róla, hogy a műemléki hatóság ideiglenesen védetté nyilvánította a Platán sori épületet. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a védettség maximum egy évig érvényes, addig az épületet lebontani nem lehet. Ez alatt az idő alatt a hatóság további vizsgálatokat végez, aminek a végén eldöntik, hogy véglegesítik-e a Ruhagyár védetté nyilvánítását.

ruhagyar

A városvédők sikerként könyvelik el a döntést, bíznak abban, hogy pozitív elbírálás alá kerül a kezdeményezésük, aminek következtében új funkciót lehetne találni az üresen álló gyárépületnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK