2024.04.16., kedd - CsongorZalaegerszeg időjárása

Archivum

Valóságos művészparadicsom

2016. június 16. csütörtök, 15:24
Címkék:

Nem kis ámulatot keltett a József Attila Tagkönyvtárban a könyvtári ellátórendszerben partner kistelepüléseket bemutató sorozatban a milejszegi tárlat. Az alig 300 fős kistelepülés valóságos művészparadicsom.

milejszeg2

Milejszeg bemutatkozott 

– Az olvasók ajánlották az első kiállítást, így jött az ötlet, mely során már megmutatkozott Türje, Nagykutas, illetve Milejszeg – mondta Kereki Judit könyvtáros. – Arra azonban nem számítottunk és nagyon kellemes meglepetés volt, hogy ennyi értéket tartogat ez utóbbi kistelepülés. Korlátozni kellett a kiállítható tárgyakat és volt amit vissza kellett utasítanunk helyhiány miatt. A megnyitón pedig sosem látott nagy érdeklődés volt jellemző, szó szerint a falu apraja-nagyja itt volt.

milejszeg3

A kiállítók változatos műfajban sorakoztattak fel értékeket. Így görbefabútorok, festmények, üvegékszerek, mandalák, dísztárgyak, fotók, egyházi relikviák, mézeskalács csodák és többfajta kézimunka technika díszítette egy hónapig a könyvtár előterét.

S bár a kiállítás már bezárt, Milejszegen még csak most indul igazán a szezon. A helyi Zsuppán-kertben lévő pajtagalériában és színpadon szeptember közepéig képzőművészeti tárlatok és színházi előadások sorozata várja az érdeklődőket. A cél a kistelepüléseken is minőségi, élő kultúrát biztosítani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK