2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Archivum

Török gyerekek a Petőfi-iskolában

2012. november 07. szerda, 20:46
Címkék:

Törökországi delegáció érkezett a Petőfi-székhelyiskolába. Mint arról már többször beszámoltunk, a Belvárosi-iskola tagintézménye a törökországi Mersin város egyik magániskolájával közösen pályázott a Comenius programra, melynek célja az angol nyelvi készségek fejlesztése, és a környezetvédelmi nevelés.

torok 1

A projekt részeként idén tavasszal a zalaegerszegi iskola diákjai látogatta el a török riviéra ökoiskolájába, november 7-én pedig tizennégy mersini diák, és négy pedagógus érkezett a Petőfibe. Makovecz Tamás, a Belvárosi-iskola igazgatója elmondta: a vendégek tíz napig lesznek a zalai megyeszékhelyen, s ez alatt az idő alatt rengeteg közös program várja a magyar és török diákokat. Lesz virágültetés, török nyelvi óra, ellátogatnak a Gébárti-kemping jurtáiba, sőt Budapestre is terveznek egy kirándulást.

torok 3

A török diákokat pogácsával és változatos zenés-táncos műsorral köszöntötték a petőfisek. Mindeközben a nézőtéren a törökök magyar, a magyarok pedig török papírzászlót lobogtattak, jelezve: a két iskola nagyon jó baráti viszonyt alakított ki egymással az elmúlt esztendőben.

torok 2

Az angol nyelv, a művészetek, valamint az országok őshonos virágaival való ismerkedés pedig áthidalja a kulturális és nyelvi különbségeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK