Archivum
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
2011. augusztus 18. csütörtök, 08:08
Címkék:
Miután annyi lett, meglehetősen unalmasak már a különböző gasztrocelebek és sorozataik: a konyhamérlegen kimért nyersesség vagy éppenséggel a gondos közelikkel fotózott fakanál nyalogatás.
A sorozatosok egyike az inkább krikettedzőre emlékeztető, kopaszra borotvált angol, Heston Blumenthal, aktuális sorozatából viszont elég csak öt percet megnézni, hogy kiderüljön, ő tényleg kitalált valamit. Blumenthal eposzi médiajelzője eddig a maximalizmus volt: római és főúri lakomákat rekonstruált vagy folyékony nitrogénnel főzött, de most beletrafált. Azt találta ki, hogy bolognai spagettitől a steakig, sült csirkétől a fish and chips-ig a világ nyolc legnépszerűbb ételét készíti el úgy, hogy mindegyikhez a legtökéletesebb alapanyagokat hajtja fel.
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
Így a sorozat és kísérőjelenségeként ez a könyv sokkal több lesz receptek újraírásánál – gasztrotörténetet éppúgy kapunk benne, mint nyomozást, apró trükköket vagy bennfentes étteremlátogatásokat. Melyik krumpli a legjobb pürének és melyik a pir. burg.-hoz? Hány fokon sül (maximum másfél percig!) a legjobb nápolyi pizza és hogyan lehet ezt otthon is elérni? Hol van az ötödik íz umami a paradicsomban és hogyan nyeli a hűtés a pari legjobb aromáit?
A klasszikus ételeknek ez az újragondolása tehát nemcsak újabb sorozat, de valóban dramatikus és élvezetes is egyszerre. Tehát valódi csúcsgasztronómia, ahogy az emblémája is mutatja.
Alexandra; 4900 Ft
Forrás:www.est.hu
MEGOSZTÁS
-
rövidhírek
Másodfokú meteorológiai riasztást adtak ki Zala vármegye területére80.000 forintért kellett meghalnia - Nyitott porták, nyitott szívek - Tavaszi portanyitogató a Zala-völgyébenTöbb zalaegerszegi helyszínen ültettek fát a VG Kft. munkatársaiVáltozik a zalaegerszegi helyi autóbusz-közlekedés április 26-tólA Fidesz-KDNP frakció a legfontosabb közgyűlési döntésekrőlTojáskeresés sok csokival a Göcseji FalumúzeumbanZalaegerszeg fejlődött a legdinamikusabban 2014-2024 közöttSzombaton húsvéti piac lesz Zalaegerszegen, sonkakóstolóvalNagypénteken is nyitva lesz a zalaegerszegi Vásárcsarnok -
rovatunk hírei
top 10
A ballagások napja volt a szerda ZalaegerszegenMásodfokú meteorológiai riasztást adtak ki Zala vármegye területéreRetro majális, kutya majális, azálea virágzás ZalaegerszegenA kígyó és az oroszlán címmel jelent meg Szalai Szimonetta első regényeZrínyi és Arany a magyarérettségi feladatai közöttTáncművészet Világnapja - GálaműsorS.Ö.R. - Shakespeare Összes RövidítveMácsai Pál szubjektív tárlatvezetése
GALÉRIATOVÁBBI GALÉRIÁK
LAZA MÉDIATOVÁBBI LAZA MÉDIÁK
HETI TÉMA