2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Archivum

Derékfájósoknak

2011. május 03. kedd, 08:59
Címkék:

„Derékfájós” szemináriumra kerül sor május 14-én 14–16 óráig a kertvárosi Hagyma Gym-ben. A kétórás program első részében dr. Lákovics Anna belgyógyász, rehabilitációs szakorvos tart interaktív előadást a derék- és csípőproblémák okairól, valamint a megelőzés és a „karbantartás” lehetőségeiről.

 

 Szabaduljon meg a kínoktól!

Dr. Lákovics AnnaA második óra mozgással telik majd, ahol a résztvevők Balázsik Anikó okleveles gyógymasszőr, Kinesiotape terapeuta segítségével megtanulhatják, hogyan lehet önerőből javítani testtartásunkon. Az sem mindegy, hogy az egyes izomcsoportokat erősíteni vagy inkább lazítani kell-e?

A foglalkozáson a helyes guggolás és emelés rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket. Sőt arra is fény derül, hogy a derékfájás és alsóháti fájdalom milyen módon függ össze az ülőmunkával és a felületes légzéssel.

Balázsik Anikó elmondta: elég gyakori tapasztalat, hogy az emberek nem értik a saját mozgásszervi problémáikat. Az egy dolog, hogy nem mindig értik az orvosok által felállított diagnózist, vagy a kézhez kapott leleteket, de tudomásul vesznek olyan – sokszor téves – állításokat, hogy azért fáj valamijük, mert öregszenek. Ez egy hibás hozzáállás, mert sokszor egyáltalán nem bonyolult javítani egy helyzeten, vagy megelőzni, csírájában elfojtani a bajt.

Balázsik AnikóA szemináriumon lesz mód arra, hogy röviden mindenki ismertesse a problémáját, s javaslatot kapjon a lehetséges megoldásra. Tartásjavító gyakorlatokkal, csípőízületet lazító apró trükkökkel pedig hasznos tanácsokat kapnak a résztvevők a hétköznapi mozgásmintáik átalakításához.

Fontos, hogy mindenki megtanuljon úgy mozogni, ahogyan a mozgásszervi státusa megkívánja, hogy minél kevesebb fájdalommal és minél több örömmel élhessék az életüket a derékproblémákkal küzdők. Erre ad lehetőséget a május 14-i foglalkozás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK