2024.06.25., kedd - VilmosZalaegerszeg időjárása

Archivum

Igricfesztivál Nagykanizsán

2011. május 31. kedd, 17:22
Címkék:

A régi idők énekmondóinak nevét viseli a hagyományos Igricfesztivál, melyet idén már ötödik alkalommal rendeznek meg Nagykanizsán. Június 10-12. között a Magyar Plakát Ház udvarára várnak mindenkit, aki szereti a jó zenét. A nyitónapon itt lesz a Fabula Rasa és Szirtes Edina Mókus, akik a népzenét házasítják a modern elektronikus hangzással, így igazi világzenei eleggyel varázsolnak hangulatot. Tessék-lássék című albumuk tavaly Fonogram-díjas lett. 

 

Június 10–12. között

„A népzenétől a rock and roll forradalomig“ címmel együtt zenél a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, akiket senkinek nem kell bemutatni.

Péntek éjjel érkezik a Kanizsa Csillagai együttes is autentikus oláh és beás cigány zenével, új, Megcsípett a bolha című lemezüket népszerűsítik. Szombaton fellép a 25. jubileumát ünneplő Igricek. A formáció énekelt verseivel és népdalfeldolgozásaival vált híressé, nagykanizsai klasszikus, jazz- és népzenészek alkotják.

Rendhagyó prímástalálkozóra is invitálnak minket a szervezők, a közreműködők között van Pál István „Szalonna“, Dresch Mihály, Both Miklós és Herczku Ágnes is. Zárásként a Firkin ír kocsma-buliján lazulhatunk. 

Vasárnap a gyerekeknek (egy nagy létszámú gyerekkórussal együtt) játszanak az Igricek, jön Nyeső Mari némi sanzonos hangulattal, műsort ad Dinnyés József daltulajdonos és a családoknak koncertezik a Kaláka.

Info: www.igricfesztival.com

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK