2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Mikroműanyagok - Mit tehetünk?

2024. március 06. szerda, 09:36

Március 13., szerda 18.30 óra
Mikroműanyagok - Mit tehetünk?
Keresztury VMK - Zalaegerszeg

Dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutató előadása:
Mikroműanyagok - Mit tehetünk?
Legújabb kutatások kimutatták, hogy a mikroműanyagok - amiknek széleskörű toxikus hatásai vannak, már ott vannak a vérünkben és az agyunkban is. A csecsemő nemcsak, hogy a cumisüvegből minden csepp tápszerrel milliárdnyi mikroműanyag részecskét kortyol, az anyatej sem menedék, mert már az is szennyezett. Sőt, az újszülött sem jön "tisztán" világra, mert a méhlepényben is megtalálták ezeket a szennyezőket.
A műanyagok nagyon hasznosak és el sem lehet a modern életet képzelni nélkülük - de mit tehetünk akkor, hogy megőrizzük a környezetünk és saját egészségünket? Ezekre a kérdésekre ad választ Dr. Ürge-Vorsatz Diana előadása
Dr. Ürge-Vorsatz Diana szakmai életrajza:
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett fizikusi diplomát asztrofizika szakon. 1996-ban a kaliforniai egyetemen környezettudományból doktorált.2001-től a budapesti Közép-európai Egyetem környezetvédelmi tanszékének professzora. 2002 óta részt vesz az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) munkájában; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el. 2007-től a Közép-európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője. 2008-ban a tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta.
Tudományos Stand Up Estek bérlet: 13000 Ft
Belépő: 5500 Ft,
Belépő Egerszeg Kártyával 4400 Ft
Bérletek és jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban kaphatók. A www.kereszturyvmk.hu oldalon jegyek online is válthatók.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK