2021.04.18., vasárnap - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Mozart-est

2021. április 04. vasárnap, 14:01
Címkék:

2021. április 10. szombat, 13:33 - április 11., 00:00
Mozart-est, online esemény
 
Bartók Tavasz, Müpa Budapest és Purcell Kórus és Orfeo Zenekar eseménye
Online: bit.ly
2021. április 10., szombat, 19:30 UTC+02–22:00 UTC+02
Díj: ingyenes · Időtartam: 2 óra 30 perc
Nyilvános  · Bárki a Facebookon vagy azon kívül
  
Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az aktuális járványügyi rendelkezések a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programját is érinthetik, a műsor és az események időpontja változhat. Kérjük, kísérjék rendszeresen figyelemmel honlapunkat és közösségi média felületeinket a legfrissebb információkért!

A fiatal zongoraművészt, Berecz Mihályt immár évek óta izgatja a 18–19. századi repertoár fortepianón való megszólaltatása. „Vashegyi György és Malcolm Bilson hatására kezdtem el ezzel foglalkozni, így Mozartot, Beethovent, Schumannt és Haydnt is megszólaltathattam már fortepianón. Bár nem könnyű ezekhez a hangszerekhez hozzájutni, és más technikát igényelnek, mint a modern zongora, ha megtehetném, kötelezővé tenném őket mindenki számára” – nyilatkozta a közelmúltban.

Vashegyi Györggyel és együtteseivel már számos alkalommal játszott, Mozart zongoraversenyeit is gyakran adják elő együtt, és különösen emlékezetesek azok az alkalmak, amikor egyetlen koncerten több Mozart-versenyművet is megszólaltattak. Ezúttal az életmű egyik legkülönlegesebb és legtitokzatosabb darabja, a salzburgi időszakban írt Esz-dúr zongoraverseny hangzik el. A koncert második felében egy nem kevésbé izgalmas, a maga nemében egyedülálló egyházzenei kompozíció, a c-moll mise csendül fel.
// 

A Bartók Tavasz social media házirendje:
https://bartoktavasz.hu/kozossegi-media-hazirend
https://bartoktavasz.hu/social-media-policies? 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK