2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Laza Média

Túra: Fehér barátok nyomában a Keszthelyi-hegységben

2023. szeptember 10. vasárnap, 16:14
Címkék:

Szeptember 16., szombat 14.oo
Túra: Fehér barátok nyomában a Keszthelyi-hegységben
Vállus

A Kulturális Örökség Napjai keretében 2023. szeptember 16-án 14.00 órától túrát szervezünk a Keszthelyi-hegységbe a Szent Miklós monostor romjaihoz, ahol a Göcseji Múzeum munkatársai 2016 óta folytatnak ásatásokat.
A túra leírása
A túra Vállustól a Szent-Mihály templom mögötti parkolóból indul. Sétánk kezdetén megtekintjük a vállusi Szent-Mihály templomot, majd a Keszthelyi-hegység változatos geológiai, víztani, tájképi és természeti értékeit fedezzük fel.
Gyönyörködhetünk a panorámában a Láz-tetői kilátóból, a meredek hegyoldalakat szemlélve megérthetjük miért kedvelik ezt a tájat a hűvös mikroklímát igénylő fajok. A hegységben folyó erdő- és tájgazdálkodási tevékenységet vizsgálva időutazást teszünk a Festetics uradalmakban folyó műveléstől egészen napjainkig.
Felkeressük a katonai kutyatemetőt, majd meglátogatjuk a pálos Szent-Miklós monostor romjait, valamint a közelében lévő Szent-Miklós forrást. Itt megértjük, hogy miért látogatják gyakran a pálos kolostorrom környékét a denevérek.
Vállusra a Medvehagyma-tanösvényen át a Szent Miklós-völgy erdőrezervátumokat idéző hangulatos bükkösében járva, a Vadlány-lik érintésével érkezünk meg.

A túra hossza
8,2 km. (szintkülönbség: 205 méter)
A túra időtartama
3 óra 30 perc.
Regisztráció:
A körtúrán a részvétel térítésmentes de regisztrációhoz kötött.

https://program.gocsejimuzeum.hu/programok/tura-feher-baratok-nyomaban-a-keszthelyi-hegysegben/?fbclid=IwAR1atth5QIumnZBhzOa9VTFEFWBrK19t5EsJ7Znp2BTFfZpp9EQ4_dA9NwY#rsvp-now

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK