2020.02.29., szombat - Albin Zalaegerszeg időjárása

Programajánló

A KANIZSA CSILLAGAI EGYÜTTES JUBILEUMI RENDEZVÉNYE

2018. szeptember 22. szombat, 15:22 - szeptember 23., 00:00


BACSÓ KRISTÓF TRIAD

2018. szeptember 28. 19:30

Bacsó Kristóf – szaxofon, effektek
Tzumo Árpád – billentyűs hangszerek
Juhász Márton – dobok

Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a hazai jazzélet egyik meghatározó alakja, elég csupán annyit említenünk, hogy az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg, a trió formációtól a kvartett, kvintett felállásokon át egészen a big-bandre írt albumig bezárólag.

Immár negyedik éve Bacsó legfontosabb saját zenekara a TRIAD, mely megalakulása óta jelentős pozícióra tett szert úgy a magyar jazz színtéren, mint külföldön, melyet hazai és számos európai országban adott nagy sikerű koncertjeik is bizonyítanak.

Bacsó régi társa Tzumo Árpád, akinek elsődleges hangszere a zongora, azonban nagy eredetiséggel nyúl a Fender zongorához és más elektronikus hangszínekhez is.

A zenekar legfiatalabb tagja a dobos Juhász Márton, aki szinte minden stílusban otthon érzi magát. A TRIAD zenéje egyszerre merít a  jelenből és a közép-kelet európai zenei tradíciókból. A gondosan kimunkált részek mellett fontos szerepet kapnak a közös improvizációk, illetve a nem megszokott utak keresése. A trió első albuma Pannon Blue címmel jelent meg a BMC Records kiadásában, amelyen a világszerte ismert gitáros, Lionel Loueke volt a vendégük. A lemez 2017-ben elnyerte a Gramofon magazin „Az év magyar jazzlemeze” díját.

Belépődíj: 1 000 Ft
Móricz Zsigmond Művelődési Ház
8800 Nagykanizsa, Hajgató Sándor út 1.
06 (93) 319 202
moricz@kanizsaikultura.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK