2021.09.23., csütörtök - TeklaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Göcseji Falumúzeum újra nyit, május 15-én

2021. május 15. szombat, 12:27 - x 00., 00:00

 

Göcseji Múzeum programok május 15-én
 Nem megfelelően jelenik meg az email? 
Olvassa el ezt az emailt böngészőben
Változnak az idők, most már nem csak a virtuális térben, hanem személyesen is várjuk Önöket programjainkon. Nézzük, mit kínálunk Önöknek május 15-én, szombaton:

Régészeti nyílt nap
Amint elmúltak a keményebb fagyok, és az időjárás a szerethetőbb arcát mutatta, a Göcseji Múzeum régész munkatársai megkezdték a terepi munkát a Zala megyei Nemesrádó határában. A feltárást két lelőhelyen kezdték meg, és máris jelentős eredményekről tudunk beszámolni.
 
Kedves közönségünk! A régészet iránt érdeklődőket várjuk 2021. május 15-én, szombaton 9.00-12.00 óra között a Nagykapornak-Nemesrádó út nyugati oldalán található régészeti feltáróhelyen, ahol nyílt nap keretében bárki bepillantást nyerhet a régi korok kultúrájába, életmódjába. Eke István, a Göcseji Múzeum régész-muzeológusa várja Önöket, az ásatáson előkerült leletekből mutat meg néhányat, s körbe vezeti Önöket a feltáráson.
 
Aki mégsem tud személyesen jelen lenni, annak a Göcseji Múzeum Facebook oldalán kedvezünk. Kísérjék figyelemmel ezt az oldalt szombaton 9.00 és 10.00 óra között, ugyanis több alkalommal élő közvetítéssel jelentkezünk a nyílt napról.
 

TOVÁBB A FACEBOOK ESEMÉNYRE

Nyit a Göcseji Falumúzeum
Május 15-én, szombaton 10.00 órakor megnyitjuk a látogatók előtt a Göcseji Skanzent. Egyelőre a védelmi intézkedések teljes körű betartásával és szabályainak tiszteletben tartásával a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtteket és a velük érkező fiatalokat, gyerekeket tudjuk fogadni.

A falumúzeum keddtől vasárnapig 10.00-18.00 óra között lesz nyitva, hétfő szünnap.
 

LÁTOGATÁSI REND

Adó 1%
Értéket mentünk – ezzel a mottóval fordulunk Önökhöz, hogy lehetőségeikhez mérten adójuk 1%-ával támogassák a Göcseji Múzeum Salla Alapítványát. E civil szervezeten belül műtárgyak vásárlását segítjük, könyvkiadáshoz járulunk hozzá, konferenciákat szervezünk, régészeti ásatásokat szponzorálunk.
Májusban gondoljon ránk! Adószám: 18961883-1-20

A múzeum másik civil szervezete, a Göcseji Falumúzeumért Közhasznú Alapítvány pedig elsősorban a skanzen működését segíti.
Adószám: 19283210-1-20

A múzeum Facebook oldalai
Naponta új és friss tartalmakkal jelentkezünk a múzeum Facebook oldalain. A https://www.facebook.com/gocsejimuzeum oldalon megemlékezünk minden jeles ünnepnapról, blogbejegyzéseket teszünk közzé, szemet gyönyörködtető műtárgyakat mutatunk meg Önöknek. A https://www.facebook.com/gocsejiskanzen oldalon pedig fotók és kisfilmek segítségével bepillantást engedünk a falumúzeum életébe, valamint néprajzi vonatkozású írásokkal várjuk Önöket.

Érdemes velünk tartani!
Címünk:
Göcseji Múzeum
Batthyány u. 2.
Irodáink ideiglenes címe: Kölcsey F. u. 2.
Zalaegerszeg, Zala 8900
Hungary

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK