2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Programajánló

TAVASZKÖSZÖNTŐ az ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉKEN és MILÁNÓBAN

2022. március 12. szombat, 10:36 - március 15., 00:00

TAVASZKÖSZÖNTŐ az ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉKEN és MILÁNÓBANTAVASZKÖSZÖNTŐ az ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉKEN és MILÁNÓBAN 
2022. március 12. - 15.

/Garda-tó, Comoi-tó és Lago Maggiore/+ MILÁNÓ

Olaszországot északról, a kontinens többi részétől az Alpok láncai választják el. Itt az Alpok déli oldalán a jégkorszaki gleccserek által kivájt mélyedésekben pompás fjordszerű tavak alakultak ki. A tóparti ódon hangulatú, sikátoros települések, a buja mediterrán növényzet és a környező, gyakran hóborította hegyóriások együttese nem egy könnyen felejthető látvány.

Időpont: 2022.03.12. – 03.15

Utazás: Nyugati típusú légkondicionált autóbusszal (hűtőbox, kávéfőző), idegenvezetővel

Elhelyezés: Háromcsillagos szállodákban: 1 éj a Garda-tó keleti részén Spiazzi di Montebaldoban, 2 éj a Lago Maggiorénál Verbaniaban tóparthoz közeli szállodában. Minden szoba 2-ágyas saját zuhanyzóval, WC-vel, telefonnal és TV-vel felszerelt

Ellátás: Félpanzió (3 kontinentális reggeli és 3 menüvacsora)

Részvételi díj: 110 000 Ft/fő

Belépők: kb.60 Euro/fő

Programjainkat az aktuálisan érvényben lévő szabályok és esetleges korlátozások szerint tudjuk megvalósítani.

Program:

1. nap:
Indulás Keszthelyről kora reggel kb. 4.00-kor. Folyamatos utazás, rendszeres pihenőkkel Rédics-Maribor-Ljubljana-Postojna-Trieszt-Mestre- Vicenza-Verona útvonalon.Érkezés kora délután (14-15 óra körül) a Garda-tó legszebb üdülőhelyére, Sirmionéba, egy különös fekvésű ősi kisvárosba. A városka egy keskeny, a tóba messze benyúló félsziget csücskében található. Az egykori halászfalu ma a Garda-tó környékének talán legnépszerűbb üdülőhelye (mediterrán hangulat, Scaligeri vár, római kori villa maradványai). Fakultatív lehetőség a félsziget körbehajózására motorcsónakokkal.Ill. gyalogosan és dottoról is megcsodálhatjuk a kétezer éves városka szépségeit. Estig szabadprogram (Sirmione sétálóutcái tele vannak jobbnál jobb fagyizókkal), majd utazás a Garda-tó keleti partjához közeli spiazzi di montebaldoi szállodába, ahol a csoport aznap esti szállása és vacsorája van. A vacsora előételből és főételből ill. desszertből/gyümölcsből áll az olasz szállodák éttermeiben, az ital árát viszont nem tartalmazza.

2. nap:
Reggeli után utazás a Garda-tó keleti partja mentén húzódó panorámaúton a tó északi részébe, amelyik fjordszerűen, mélyen benyúlik az Alpok hegyóriásai közé. A 2000 méter feletti Monte Baldo hegylánc lábainál, a tóparton fekszik Malcesine, egy festői kisváros. Séta a sikátoros óvárosban, a tó fölé magasodó vár meglátogatása (felejthetetlen panoráma),majd érkezés az északi részre Riva del Gardába.Itt fotószünet,ez a város az északi part jelentős települése középkori emlékekkel (városnézés). Majd végigmegyünk a tó nyugati partján,amely útvonalat hidak,alagútak és viaduktok szabdalják fel.Délután Brescia mellett elhaladva utazunk Comoba, amelynek műemléki belvárosa szűk sikátoraival, a híres dómmal,tóparti,olaszos nyüzsgésű promenádjával,sok-sok üzletével,kávéházával várja az odalátogatókat. Séta az Y alakú Comoi-tó partján. Majd este utazás a Lago Maggioré-hoz,Bavenoba ahol a második esti szállása van a csoportnak.

3. nap:
Másnap reggeli után kirándulás az Alpok hegykoszorújába ékelt festői szépségű észak-olasz városkába Stresába. Itt hajókirándulás a Lago Maggiore nyugati részén a világ legszebb botanikus kert-szigetének tartott, Isola Bellára. A Borromeo kastély és csodálatos parkjának megtekintése, majd a Halászok- szigetére utazunk tovább hajóval. Délután még a Lago Maggiore további látnivalóit fedezzük fel.Estefelé visszatérés a szállásra.Vacsora a hotelben,majd vacsora után séta a Lago Maggiore tó partján.

4. nap:
Reggeli után indulás Milánóba,Lombardia tartomány milliós lélekszámú központjába, a “női divat fellegvárába”.Érkezés után a város legfőbb látnivalóinak megtekintése: világhírű Dóm, Szt.Ambrus székesegyház, Scala színház és Sforza palota (csak kívülről).Szabadprogram, majd délután indulás haza Bergamo-Verona-Velence-Trieszt-Postojna-Ljubljana-Maribor-Lendva útvonalon,érkezés Keszthelyre késő éjszaka.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK