2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Adományátadás

2016. október 05. szerda, 19:34
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Tizenkét millió forintból újulhat meg az állandó javításra szoruló lift az Idősek Otthonában. A rekonstrukciót az AquaCityban rendezett jótékonysági nap bevételéből valósítják meg. A pénzadományt jelképesen sajtótájékoztató keretében nyújtották át.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármester felidézte, hogy 2002 óta rendezik meg az AquaCityben a családi napot azzal a szándékkal, hogy a rendezvény bevételét jótékony célra fordíthassák. Az idei programon a rekordszámú csapatok az Idősek Otthona javára főztek, illetve árusították ételeiket. Az eladásból, a belépőjegyek árából, valamint a helyi vállalkozások által felajánlott pénzből rekordbevétel született.

Balaicz Zoltán, Bálintné Szalai Anikó, Radics Andrea, Vigh László és Bánhegyi Péter

A több mint 9 millió forintot az önkormányzat 12 millió forintra egészítette ki, melyből megvalósulhat az idén tízéves fennállását ünneplő intézmény liftjének teljes körű rekonstrukciója. A polgármester úgy fogalmazott, Zalaegerszeg ismét bizonyította, hogy a segítség, az összefogás városa.

Vigh László országgyűlési képviselő szintén méltatta a magas részvételt és bevételt, ami mutatja, hogy nemes célok érdekében az emberek szívesen adakoznak.

A jótékonysági napon 4343 belépőjegyet adtak el. Ez 4,3 millió bevételt jelentett nettóban, mellyel az AquaCity hozzájárulhatott a 12 millió forintos végösszeghez, mondta el Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője. 

Az idős lakók biztonságérzetének fontosságára hívta fel a figyelmet Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ vezetője. Megköszönte valamennyi támogatónak, hogy kérésük értő fülekre talált, és megújulhat a lift a 98 főt ellátó bentlakásos intézményben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK