2022.05.17., kedd - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

2 nap alatt 8 pozitív szonda

2020. október 20. kedd, 19:07
Sajtóközlemény
A zéró tolerancia ellenére több ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Zala megyei rendőrök.

2020. október 17-én és 18-án nyolc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt, és egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztásának hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti. 

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépjárművet vezessen!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK