2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

2021-re „járványköltségvetést” készít a város

2020. december 21. hétfő, 18:48
Közlemény
Zala megyében március óta mostanáig 8732 személy fertőződött meg. Tavasz óta a mai napig összesen 184-en haltak meg a vírus következtében a megyében. A gyógyultak száma 5716 fő, az aktív fertőzöttek száma 2832 fő. A 2832 aktív Zala megyei fertőzött közül 1176 fő a zalaegerszegi járásban lévő településeken él, 1656 fő más települések lakója - adta hírül legfrissebb Facebook bejegyzésében Balaicz Zoltán.

A polgármester  arról is tájékoztatott, hogy örömteli, hogy az aktív fertőzöttek száma már három hete csökkenő  tendenciát mutat, és egyre kevesebb az érintett intézmény is.

Közleményében arról is tájékoztat, hogy a gazdaságvédelem érdekében újabb országos intézkedések születtek. Többek között a kormány felére csökkentette az iparűzési adót, így több pénz marad az embereknél, a családoknál, az egyéni vállalkozóknál, a kis- és középvállalkozásoknál, ami segít túlélni a gazdasági válságot és megvédeni a munkahelyeket. Az adókötelezettség elfelezése Zalaegerszegen 6400 egyéni vállalkozót, kis- és középvállalkozást érint. Nekik csak az eredeti iparűzési adó felét kell befizetni, a náluk maradó összeget költhetik vállalkozásaik megvédésére, a munkahelyek megtartására, bérekre, új álláshelyekre, vagy akár fejlesztésekre is.

A gazdaság védelmének ára van, hiszen ez a bevétel hiányozni fog az önkormányzat 2021-es költségvetéséből, ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a helyi vállalkozók és vállalkozások a terheik csökkentésével levegőhöz jussanak és meg tudják tartani a munkahelyeket, esetleg újakat is teremtsenek. Jelenleg a gazdaság védelme és megerősítése a legfontosabb. Ezért az önkormányzat 2021-re „járványköltségvetést” fog készíteni, amiben csak a kötelező és legfontosabb feladatokra jut majd pénz, alárendelve minden egyéb célt a gazdaság védelmének és az emberek, családok, munkahelyek biztonságának. Bíznak benne, hogy az intézkedések hatására erős marad a helyi gazdaság és 2022-ben újra fellendülés fog következni, ami majd megmutatkozik a 2022-es költségvetésben is.

Teljes bejegyzés: https://www.facebook.com/balaicz.zoltan/posts/10223454126842096

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK