2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

320 új főiskolás érkezik a városba

2017. augusztus 03. csütörtök, 14:40
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamarosan 320 hallgató kezdi meg felsőfokú tanulmányait Zalaegerszegen. A városban működő három felsőoktatási intézmény – a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete, valamint a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara – a ponthatárok kihirdetése után tartott a várossal közösen sajtótájékoztatót.

 A városházán rendezett találkozón Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: Zalaegerszeg önkormányzata régóta szoros kapcsolatot ápol a felsőoktatási intézményekkel. A városnak érdeke a színvonalas képzés, annál is inkább, mert a napjainkban zajló fejlesztések komoly szakembergárdát igényelnek. Remélik, hogy az érintett karokról mind több frissen végzett szakember talál diplomájának megfelelő állást a zalai megyeszékhelyen, vagy annak vonzáskörzetében.

Fontos a színvonalas felsőoktatás

A kihirdetett ponthatárokkal kapcsolatban a résztvevők elmondták: a csökkenő demográfiai adatok ellenére nincs ok a panaszra, hiszen összességében jó a jelentkezők és a felvételt nyertek aránya.

Lambertné Katona Mónika, a BGF Gazdálkodási Karának dékánja elmondta: 177 hallgatót vettek fel az intézménybe. A legnépszerűbb a gazdasági és menedzsment szak (50 százalék), illetve a hagyományos pénzügyi és számviteli szak (40 százalék) volt. A felvett hallgatók 74 százaléka nappali tagozaton kezdi meg ősszel a tanulmányait.

Az Egészségügyi Főiskola híreiről dr. Csiszár Gabriella, a kar zalaegerszegi intézetének vezetője számolt be. Elhangzott: 106 főt iskoláznak be szeptembertől. Gyógytornász szakra 99 hallgatót, egészségügyi szervező szakra pedig hét diákot vettek fel. Ez utóbbi alatta maradt a várakozásoknak, de a számokkal így is elégedettek. A mesterképzésre jelentkezők száma ugyanis növekedést mutat. Az alapképzések államilag finanszírozott formában indulnak.

Dr. Szalai István, a Pannon Egyetem Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetének vezetője arról tájékoztatott, hogy a ponthatárok alapján most 37 hallgatót vettek fel a mechatronikai mérnöki képzésre. A tanulók háromnegyede duális képzésben képzeli el tanulmányait; vagyis a környékbeli cégeknél folytatnak majd szakmai gyakorlatot.

A sajtótájékoztatón elhangzott: mindhárom intézménybe várják a pótfelvételizőket. A meghirdetett szakokra augusztus 7-ig lehet jelentkezni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK