2022.08.19., péntek - HubaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

68 éves korában elhunyt Dékány Endre

2020. december 02. szerda, 16:04
Szerző: ZalaMédia
Címkék:
68 éves korában elhunyt Dékány Endre, Zalaegerszegért Díjas statikus tervező, mérnök, volt önkormányzati képviselő, a Műszaki Bizottság korábbi elnöke - a hírt Balaicz Zoltán polgármester közölte Facebook-oldalán.

Dékány Endre 1952-ben született, református lelkész családból származott, szüleivel 1969-ben költözött Zalaegerszegre. A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán 1976-ban diplomázott, majd az építész karon 1983-ban szerzett szakmérnöki oklevelet. Pécsett kezdett el dolgozni statikus  tervezőként, mellette óraadó is volt a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 1985-től Zalaegerszegen tevékenykedett, mérnöki hozzáértését számos zalai munkája is dicséri.

A Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. főmérnökeként szintén a megyeszékhely fejlődését, szépülést tartotta szem előtt, melyet minden eszközzel támogatott. 12 évig volt a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke, ezen időszak alatt számos fejlesztés valósult meg. 1998-ban választották meg először önkormányzati képviselőnek a  belvárosban, és 2019-es nyugállományba vonulásáig 21 éven keresztül töltötte be ezt a tisztséget a helyi polgárok bizalmából. A közgyűlés Műszaki Bizottságának elnökeként folyamatosan figyelemmel kísérte a város fejlesztését, a városrendezési terv módosítását, a munkahelyteremtési programot, vezetésével a lakástámogatásokat az  igényeknek megfelelően átalakították, így eltűntek a rossz állapotban  lévő szociális bérlakások.

A vallás és a református egyház kiemelt szerepet töltött be életében, 17 évig volt presbitere a Zalaegerszegi Református Egyházközségnek. Családjára, feleségére, gyermekeire és unokáira nagyon büszke volt. Kiemelkedő tevékenységét 2019-ben Zalaegerszegért Díjjal ismerték el. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK