2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A gazdasági növekedést szolgálva

2016. szeptember 08. csütörtök, 18:46
Szertő: AL
A Zala Megyei Önkormányzat konzorciumi partnereivel foglalkoztatási paktum program megvalósításába kezdett, melynek általános célja a megye gazdasági növekedésének elősegítése.

Megyei foglalkoztatási paktumot hoznak létre

A nyitórendezvényen Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke ismertette részletesen a TOP által 963 millió forinttal támogatott, Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum névre hallgató pályázati programot. Hosszú távú cél, hogy a megyei önkormányzat vezetésével létrejövő, illetve már működő foglalkoztatási együttműködések járuljanak hozzá az Európa 2020 foglalkoztatási stratégia célkitűzéseinek megvalósulásához helyi és térségi szintű foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési programok kidolgozásával és megvalósításával.

A 60 hónapos program időszakában a partnerségi hálózat kialakítása mellett 630 hátrányos helyzetű álláskeresőt vonnak be munkaerő-piaci szolgáltatásokba, és képzésbe helyeznek 180 főt. Legalább 272 fő (ebből 40 fő önfoglalkoztató) hathónapos elhelyezkedését támogatják. A paktum keretében álláshoz jutók közül a támogatás után legalább hat hónappal állással rendelkezők száma 177 fő lesz.

A projekt Zalaegerszegre és Nagykanizsára nem terjed ki, mivel a két megyei jogú város egy-egy saját paktumot hajt végre.

A Zalai Innovatív Foglalkoztatási Paktum megvalósításának konzorciumi partnerei a megyei kormányhivatal, a megyei önkormányzati hivatal, a vállalkozásfejlesztési alapítvány és a Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

A projekt egyik fő tevékenységeként gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési programot készítenek, széleskörű gazdasági és társadalmi partnerséggel, a megyei jogú városok és a helyi szereplők bevonásával. Feladat többek között a foglalkoztatási célú kormányzati intézkedések megvalósulásának segítése, a támogatások munkaerő-piaci hatásának erősítése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK