2019.06.25., kedd - Vilmos Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A hajrában kicsikart győzelem

2018. szeptember 30. vasárnap, 19:05
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - KTE Duna Aszfalt 64-56 (19-16, 20-17, 8-11, 17-12). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1900 néző. Jv.: Cziffra, Söjtöry, Boros.

ZTE: Ware (12/3), Thompson (13),  Gliebov(11/9), Szabó(9), Agafonov (10). Csere: Papp (3/3),  Gulyás (3/3), Durázi (2),  Doktor, Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.

KTE: Wittman (3), Green (15/3), Djeraszimovics (16), Dramicsanin (6/3),  Karahodzsics (13). Csere: Dimics (9/3),  Mészáros (2),  Molnár. Vezetőedző: Forray Gábor.

A vendégek szerezték meg a vezetést, de a zalaiak gyorsan fordítottak (2. p.: 7-2). Mindkét oldalon a védekezésre fektették a hangsúlyt, de nem igazán ezért akadozott a támadójáték mindkét oldalon. Inkább a dobások pontosságával akadtak problémák. Az első 10 percben a hazaiak végig vezettek. A második tíz perc is hasonlóan zajlott, az egerszegiek céloztak valamivel pontosabban, így állandósult az ötpontos vezetésük. (15. p.: 31-26). Mindkét oldalon erőltették a 3 pontosokat a játékosok, azonban kevés sikerrel.

Fordulás után pontszegény negyedet produkáltak a csapatok. Hat percig mindkét oldalon 4-4 pont esett. A hazaiaknak nagyon nem ment a zóna elleni játék. A Kecskemét fordított (29. p.: 43-44). A záró tíz perc elején  Gulyás dobott egy 3 pontost, ismét vezetett a ZTE, de továbbra is gyengélkedett a támadásban, szerencsére  ellenfele is. A játékrész közepén még  a vendégek vezettek (50-51). Ezután azonban előbb Papp hintett egy 3 pontost, majd Gliebov vágott be egy triplát, ami döntőnek bizonyult. Az utolsó öt percben a vendégek mindössze 5 pontot dobtak, így nyert a ZTE.

Küzdelmes és erősen közepes színvonalú találkozót nyert az idénynyitón a ZTE. Reménykedni lehet, hogy a játék lesz még jobb is.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, az is lett. A védekezéssel elégedett voltam. A támadásban a zóna ellen még van gyakorolni valónk. Biztosan nem a mai találkozó lesz számunkra az év mérkőzése. Köszönöm a közönségnek, hogy a nehéz pillanatokban is kitartott mellettünk.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője: - A befejező negyedig úgy látszott, hogy akár mi is nyerhetünk. A negyedik játékrészben sok volt az egyénieskedés a játékunkban. Mindig valaki egyedül akarta eldönteni a találkozót, ránk pedig inkább a kollektivitás  a jellemző.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK