2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A három pontnak lehet örülni

2018. október 28. vasárnap, 16:29
Szerző: B. I.
ZTE FC - Credobus Mosomagyaróvár 2-1 (0-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1539 néző. Jv.: Oláh. Gólszerzők: Hudák (53. p.), Novák (85. p.), illetve Czár (80. p.)

ZTE: Zöldesi - Kónya, Devecseri, Kis M., Gergényi - Babati, Kulcsár (Madarász 61. p.), Barczi (Horváth K. 72. p.), Hudák, Bedi - Novák (Balázs 87. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Hudák (53. p.), Novák (85. p.), illetve Czár (80. p.)

A kiesés ellen küzdő vendégek legyőzése még a tartalékos ZTE számára is kötelező volt. A z egerszegi csapat az első tizenöt percben egyértelműen fölényben játszott, de helyzeteket nem tudott kialakítani. A vendégek két szöglet után veszélyeztettek. A folytatásban sem változott a játék képe, a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, a Mosonmagyaróvár saját térfelére visszahúzódva védekezett. Kisebb helyzetek adódtak a hazaiak előtt, de az utolsó passzokba, vagy a lövésekbe mindig hiba csúszott.

Fordulás után előbb Bedi helyzeténél a gólvonalon tisztázott a vendég kapus, azonban pár perccel később Hudák bombájánál már tehetetlen volt (1-0). A gól után még mintegy tíz percig a ZTE uralta a játékot, Aztán fokozatosan átvette az irányítást a vendégcsapat. Szögletek és helyzetek jelezték fölényüket. Czár bombalövése után Zöldesi is kapitulált (1-1). Az egyenlítés után érthetetlen módon ismét visszahúzódott saját térfelére az MTE. A ZTE élt a lehetőséggel, Novák talált közelről a kapuba 2-1. Az utolsó öt percben ismét kitámadott a vendégcsapat, azonban a hazaiak szerencséjére két helyzetét elhibázta.

Az első félidőben a ZTE játszott fölényben, kevés lehetőségét azonban elhibázta. Fordulás után a vezető góljáig a ZTE akarata érvényesült, utána nagyon azonban érthetetlenül visszaesett a teljesítménye és végül a szerencsének is köszönhette, hogy győzelmet aratott.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Kemény mérkőzésre számítottam, az is lett. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, de helyzeteink kimaradtak. Vezető gólunk után ellenfelünk kockáztatott, bejött neki, de csapatom tartását bizonyítja, hogy még is sikerült kiharcolnunk a győzelmet.

Takács Gábor, az MTE megbízott edzője: - A közönség jó mérkőzést láthatott. Bizonyítottuk, hogy többre érdemes csapat vagyunk. A második félidőben jobbak voltunk, egy pontot feltétlenül megérdemeltünk volna.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK