2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A környezettudatos hulladékcsökkentésért

2019. december 09. hétfő, 18:20
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára már 1993 óta aktív résztvevője a Zalai Gyermekkönyvhetek színes és változatos rendezvénysorozatának. November derekától a Mikulásünnepig ezúttal a környezettudatosság, a hulladékcsökkentés került a rendezvények célkeresztjébe, tájékoztatott Magyar Szilvia könyvtáros.

A számtalan nyelven napvilágot látott „A jóságos fa”, című kötet, „minden idők legjobb gyermekkönyvei" kategóriában lett győztes több országban. Ez a feltétel nélküli szeretet eszméjét hirdető tanmese szolgált apropójaként a gyönyörű világról szóló beszélgetéseinkhez. Egy játékos keresztrejtvény megfejtése után arra is rádöbbentettük a gyerekeket, hogy egyre nagyobb felelősség embernek lenni. Mi is csatlakoztunk a „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted” elnevezéssel megjelent hulladékcsökkentési hét környezettudatos szemléletét hirdető felhívásához. A programot segítette a Nők a Balatonért egyesülettől kapott társasjáték, ami már a látványával is jókora lendítést adott a célok megvalósításához. Sikerrel rendeztük meg a helyi óvodák összes csoportját mozgósító városi vers- és mesemondó délelőttöt. Egy pályázathoz kapcsoltan minden résztvevőt egy ajándékkönyvvel jutalmaztunk.

A kézműves foglalkozáson résztvevő ügyes kezűek hulladék papír, olló, ragasztó és a szabadjára engedett fantázia segédletével alkottak jópofa, kreatív dolgokat. Készült Mikulás, bagoly, malac és unikornis is. A könymoly klub összejövetelén a legújabb, általunk rendelt köteteket mutattuk meg a kis társaság tagjainak. Ők segítettek a könyvek téma szerinti színcsíkozásában. Nagy örömünkre, Reziből is ellátogatott hozzánk mindkét óvodás csoport, akik részt vettek egy játékos könyvtár bemutatón, birtokba véve a mese és játékkuckót. December elejétől délutánonként a gyerekek a könyvtár adventi, karácsonyi és téli feldíszítésében serénykedtek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK