2020.01.25., szombat - Vanda,Paula Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A közművek cseréje után aszfaltozás következik

2019. április 04. csütörtök, 16:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az 1,7 milliárd forintos állami infrastruktúrafejlesztési csomag keretében a zalaegerszegi Mókus utcában is megkezdődtek a helyreállítási munkálatok, ahol tavaly elvégezték az elavult szennyvíz-vezetékek cseréjét.

Bognár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, ez az állami támogatás lehetőséget adott olyan problémák megoldására, amit egy adott költségvetési évben anyagiak híján nem tudtak megvalósítani. Választókörzetében így esett többek között a választás a Mókus utca rekonstrukciójára, ami a kertvárosi templom melletti lehajtótól a Köztársaság út 85. szám mellett kiérkező szakaszt is magában foglalja, összesen 158 méter hosszan. Itt nemcsak az útfelület minősége jelentett gondot, hanem az alatta lévő közművek állapota is. Ezért tavaly 300 méteren vezeték- és aknacsere történt, amely bruttó 29 millió forintba került.

Idén a közlekedést igencsak megnehezítő, leromlott állagú útburkolatot állítják helyre, mely során új, aszfaltos pályaszerkezetet építenek meg a csapadékvíz-elvezetés megoldásával együtt. A tízemeletes északi oldalán lévő töredezett betonlapos parkolóhelyek helyett térköves várakozóhelyeket alakítanak ki. A szelektív hulladékgyűjtő sziget áthelyezésével további négy parkolóhelyet létesítenek a lakók számára. Ezen a két helyszínen az alapozással már elkészültek. A várhatóan június közepére befejeződő beruházás költsége bruttó 50 millió forint.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a Mókus utca rekonstrukciójával jelentősen javul az Átalszegett utca valamint a Köztársaság útja keresztirányú megközelítése, hasonlóan a Gyimesi utcával, mely felújításának harmadik üteme tavaly készült el. Mint mondta, körzetében az utcák mellett a járdák, valamint a kisebb játszóterek korszerűsítésére is gondot fordítottak az elmúlt időszakban, lehetőségeik szerint.

A Köztársaság úti tízemeletes épületek környezetében idén folytatódnak a szennyvíz-rekonstrukciós munkálatok. Ez 600 méteres szakaszt érint, melyre közel 48 millió forintot fordítanak bruttóban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK