2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A közművektől az útburkolatig

2023. március 31. péntek, 13:34
Szerző: Antal Lívia Fotó: Katona Tibor
A Kovács Károly Városépítő Program egyik helyszíne volt a Pózva utca, amelynek rekonstrukcióját a Dr. Jancsó Benedek út és a Vasút utca között mintegy 712 méteren valósították meg. A kivitelezés érintette a Vasút utca 80 méter hosszúságú szakaszát is, ugyancsak teljes szélességben.

Teljes felújítás a Pózva utcában

Vigh László, Balaicz Zoltán és Németh Gábor

Az itt élők régi vágya teljesült a beruházással, amely bekerülési költségét tekintve jelentős, hiszen 175 millió forintot fordítottak rá. Az átadás alkalmával Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott így, kiemelve azt, hogy az állami forrással támogatott Kovács Károly Városépítő Program nélkül ez nem valósulhatott volna meg, hiszen az önkormányzatnak mindössze 300-400 millió forint saját ereje van évente a 869 útra, járdára, közterületre.

Fontos, hogy minden városrészre odafigyeljünk, így Pózvára is, ahol közel nyolcszázan laknak. A Pózva utca elég forgalmas, tönkrement útburkolatának felújítását ez is indokolta, mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A Pózva utcai fejlesztés tartalmában is jelentős, hiszen a keleti vízbázist érintő projekt keretében új ivóvízvezetéket fektettek le 2020-ban, majd új szennyvíz-gerincvezetéket építettek ki 2021-ben, ismertette az előzményeket Németh Gábor önkormányzati képviselő. Mint mondta, ezek a munkálatok is szükségessé tették az útburkolat teljes szélességű rekonstrukcióját. Ezt megelőzően a nyílt vízelvezető árkokat is rendbe tették, és csak ezt követően aszfaltozták le az úttestet a buszfordulóval együtt.

A folytatásban a Vasút utca további mintegy 180 méter hosszúságú fennmaradó szakaszának felújítását kívánják megvalósítani a szennyvízcsatorna rekonstrukciójával együtt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK