2018.04.27., péntek - ZitaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A reméltnél is biztosabban

2017. március 20. hétfő, 13:55
Szerző: B. I.
ZTE FC - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4-1 (2-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 824 néző. Jv.: Pintér. Gólszerzők: Paudits (31, 58. p.), Nagy T. (45. p.), Angyal (63. p.), illetve Szappanos (öngól, 72. p.). Piros lap: Horváth (Balmaz, 75. p.).

ZTE FC: Szappanos - Angyal, Króner,  Polényi,  Deutsch (Oláh 87. p.) - Babati, Végh (Ágoston 67. p.),  Nagy T., Bedi - Paudits (Szatmári 90. p.),  Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

A hétközi vereség után bravúrra készült  a ZTE együttese az élcsoportban tanyázó Balmazújváros  ellen. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, mivel  a vendégek  a feljutásért küzdenek,  ennek reménye viszont a hazaiaknál már nagyon elhalványult. A hazaiak kapták el jobban a rajtot, szöglet után Nagy T. fejelt a kapufára. A ZTE  enyhe mezőnyfölényben játszott, különösebb eredmény nélkül. Úgy nézett ki mindkét csapat kivárásra játszik. Ki hibázik előbb? Az első 30 perc végén a vendégeknek sikerült és Paudits első egerszegi góljával megszerezte a vezetést a ZTE. A vendégek ezután átvették át az irányítást, a  félidő végén azonban egy hazai szöglet után újabb gól kaptak.

A szünet után nekiugrott ellenfelének a Balmazújváros. Szappanosnak bravúrral kellett védenie. A ZTE kontrákra rendezkedett be és egy sikeres labdaszerzés  után már hárommal vezetett. Nem sokkal később újból nagyot hibázott az ellenfél védelme, s újból jött a büntetés. A vendégek továbbra is nyíltan játszottak, és  Szappanos öngóljával szépítettek. A mérkőzés hajrájában tíz főre  fogyatkozott a Balmaz, kapusuk idő előtt mehetett zuhanyozni.  A megítélt 11-est Bobál gyengén  rúgta, a vendégek cserekapusa könnyen védett. Bobál  egy új akció után sem tudott kifogni a Balmaz kapuvédőjén.

A ZTE teljesen megérdemelten nyert, mivel jó százalékban használta ki helyzeteit.

Értékelés:

Csató Sándor, a ZTE vezetőedzője: - Védekezésünket sikerült  stabilizálni, helyzeteinket jól kihasználtuk.  Ha jobban  figyelünk, nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de nem vagyunk telhetetlenek.

Feczkó Tamás,  a Balmaz vezetőedzője: - Az első félidőben vesztettük el  a mérkőzést. A másodikban igyekeztünk korrigálni, de újabb egyéni hibák után gólokat kaptunk.

Babati Benjamin a ZTE játékosa: - Végig jobban játszottunk ellenfelünknél, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK