2022.12.09., péntek - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A választás eredményét értékelte a Fidesz

2019. október 15. kedd, 21:52
Szerző: V.Zs.
Zalaegerszegen, az önkormányzati választásokon 20 ezer 864 (44 százalék) állampolgár jelent meg, az érvényes szavazatok száma 20 ezer 521 volt. A részvétel jóval magasabbnak bizonyult, mint az öt évvel ezelőtti választáson és ez erősebb legitimációt ad az önkormányzatnak.

Minderről Bali Zoltán kampányfőnök szólt a Fidesz-KDNP értékelő sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Balaicz Zoltán polgármester a szavazatok mintegy 70 százalékát szerezte meg és mind a 12 egyéni választókerületben győztek a fideszesek, jóval 60 százalék feletti eredményt értek el. A kampányról szólva elmondta: eredményeket bemutató kampányt folytattak, nem szerettek volna politikai csatározásokban részt venni. Ezt a stílust fogják a jövőben is képviselni.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hangsúlyozta: Zalaegerszeg egy keresztény, konzervatív, polgári város, az emberek tiszteletben tartották egymás véleményét. Nem véletlenül szavaztak ilyen sokan Balaicz Zoltán polgármesterre, aki egy átgondolt csapattal indult a választási kampányban, ahol mintegy ötszázan segítették a munkáját. Zalaegerszeg jól teljesített, mintát adott az egész országnak, fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Gecse Péter önkormányzati képviselő az erős felhatalmazásról beszélt és a felelősségről. Emberközeli politizálást folytattak, figyeltek az arányos városfejlesztésre, városüzemelésre. Mindenkinek fontos a saját választókerülete, ezért valamennyien folytatják az elkezdett munkát. Ezt várják a városlakók is.

Balaicz Zoltán elmondta, öt év elteltével nőtt a polgármester és a képviselők támogatottsága is, ez pedig az eredményes munkájuk visszaigazolása. A TOP és a Modern Városok Program sikereiről, fejlesztésekről, beruházásokról tudtak beszámolni a zalaegerszegieknek. Ez volt a siker záloga. 

- Ehhez a sikerhez kellett a közösség ereje és tenni akarása. A jövőben is reális, megvalósítható programot kínálunk, és szoros együttműködést szeretnénk kialakítani a kormánnyal a város további fejlődése érdekében – fogalmazott Balaicz Zoltán, aki megköszönte a kampányban végzett munkát, és jelezte: a politikai kultúra szempontjából is példát mutattak, ezért elismerés jár a politika minden szereplőjének Zalaegerszegen. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK