2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A vasúti közlekedésről és ifjúsági ügyekről

2024. május 23. csütörtök, 16:12
Szerző: -pet-
Megtartotta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE). Dr. Kocsis Gyula önkormányzati képviselő a május 16-i közgyűlés döntéseit értékelve többek között arról beszélt, hogy a testület elfogadta az önkormányzati cégek tavalyi évre vonatkozó zárszámadását és az idei terveket.

Sajtótájékoztatót tartott az EZE

Az EZE hagyományosan tartózkodott a szavazásnál. A szervezet szerint a jövőben a cégvezetők bérezését egységes kritériumok alapján rendezni kell. A képviselő kiemelte, hogy támogatják Keresztury Dezső emléktáblájának elhelyezését a róla elnevezett művelődési központ épületén, ám azt nehezményezik, hogy a költő, akadémikus Jánka-hegyi háza nagyon rossz állapotban van. Ezt már többször jelezték a városvezetés felé. Most arról kaptak tájékoztatást, hogy a belső munkálatok elkezdődtek a Bartók Béla úti épületen.

Kocsis Gyula és Major Zsolt

Kocsis Gyula interpellációban kérte a polgármestert, hogy jelezze a MÁV-nak a Zalaegerszeg-Budapest közötti vasúti közlekedés problémáit: a vonatok rendszeresen késnek, az erre járó szerelvények pedig korszerűtlenek. A képviselő azt is hozzátette, hogy jó volna egy díjmentes parkolót kialakítani a vasútállomás körül.

A sajtótájékoztatón az EZE elnöke, Major Zsolt szólt a közelgő önkormányzati választásról is. Mind a 12 körzetben indítanak civil jelöltet. Az ajánlásokat összegyűjtötték. A szervezet a jövőben hatékonyabban foglalkozna ifjúsági kérdésekkel, illetve azzal, hogy miképp lehetne több fiatalt vonzani Zalaegerszegre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK