2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A zalaegerszegi Lejtős utca felújításáról

2024. február 07. szerda, 10:55
Szerző: V.Zs.
A Kovács Károly Városépítő Program keretében a múlt év őszén már végeztek burkolatfelújítási munkákat a zalaegerszegi Lejtős utcában. Az elmúlt években jelentősen megugrott a város zártkerti területeinek beépítése, és ezáltal Gálafej és Vakaroshegy településrészeken is jelentősen megnőtt a gépjárműforgalom. Mindezek indokolttá tették a zúzalékos zártkerti utak felújítását.

A Lejtős utcában megtartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester megjegyezte: Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője sokat küzdött azért, hogy a körzetében ezeket a jelentős beruházásokat meg tudják valósítani. A választókerületekben az arányos városfejlesztés részeként egyre több beruházás, fejlesztés valósul meg. A 2024-es költségvetésben városfejlesztésre minden eddiginél magasabb összeget terveztek – mondta a polgármester, hozzátéve: folytatják a Kovács Károly Városépítő Programot is, ehhez szeretnének állami forrásokat is megszerezni.

Google Maps

Szilasi Gábor elmondta: az itt élők jelzései alapján 2018-ban és 2019-ben már voltak felújítások. A Lejtős utca beépített meredek szakaszát már leaszfaltozták. A jelenlegi fejlesztéssel a további, rossz állapotú, kőzúzalékkal ellátott, egyenetlen felületű útszakasz újult meg összesen ötszáz méter hosszan, három méter szélességben az Aranyoslaptól a Forrás utcai csatlakozásig.

A közlekedésbiztonság érdekében a helyszínen forgalmi tükröt is telepítettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK