2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A záró tíz perc döntött

2019. március 18. hétfő, 09:24
Szerző: B. I.
ZTE NKK - ELTE BEAC Újbuda 94-76 (25-28, 24-15, 19-18, 26-15). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Tőzsér, Farkas G. Horváth Cs.

ZTE: Koizar (24/12), Pusztai (10), Boonstra (7), Maltsi (16/9), Horti (9). Csere: Parker (25), Kovács G. (3/3), Gáspár-Szalay. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

BEAC: Szabó II. D. (8/6), Laklóth (14/6), Dul (10/3), Beckley (13/9), Kostowicz (23/3). Csere: Suppan, Kovács V. (3), Angyal, Gyöngy, Mandics (5/3). Vezetőedző: Balogh Judit.

Hegedüs-Őrire sérülés miatt nem számíthatott Gáspár Dávid. A fővárosiak, akár csak a Magyar Kupa mérkőzésen - meglepték a ZTE-t és az első negyed elején elhúztak (2. p.: 3-8). Parker pályára lépése után javult fel a ZTE játéka. A center pontokat szerzett és lepattanókat szedett. Rövid időre átvette a vezetést a ZTE, de a negyed hajrájában légiósai révén fordított a BEAC. A második tíz perc elején egy ideig még fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a ZTE meglépett ellenfelétől. Ekkor Parker mellett Koizar is ponterősen játszott. Nem hagyta magát azonban a fővárosi csapat, a harmadik tíz percben utolérte a ZTE-t (24. p.: 52-52). Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A záró tíz percben jobb lett a ZTE védekezése, a BEAC nem nagyon került tiszta dobó helyzetbe. Miközben a vendégek elfáradtak az egerszegiek elléptek és végül fölényessé vált győzelmük.

A ZTE hozta a papírformát, bár a vendégek végig szívós ellenfélnek bizonyultak. A záró tíz percben a házigazdák felőrölték a BEAC ellenállását.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - A kötelező győzelem megvolt. A támadójátékunkkal nem volt gond, de a védekezésben akadtak problémáink. Amikor védekezésünk összeállt, eldöntöttük a mérkőzést.

Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője: - Amíg bírtuk erővel, partiban voltunk. Jelenleg ez a realitás, de majd szeretnék egyszer úgy Egerszegre érkezni, hogy győzelmi esélyünk legyen.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK