2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Átadták a Flex Posta úti fasorát

2021. május 06. csütörtök, 16:50
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Flex – Zalaegerszeg környezet- és klímavédelmi programjához csatlakozva – 50 ezüsthársfát telepített korábban a Posta úton, a kerékpárút mellett, amit a nemzetközi vállalat új beruházásának bejelentése napján adtak át ünnepélyesen.

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy 2019. nyarán hirdették meg a város nagyszabású faültetési programját, melyben 5 ezer új fa elültetését határozták el 2024-ig. Mint mondta, nagyon hamar átlépték ezt a határt, így a 10 ezer fa elültetése is valóra válhat addigra. A programhoz számos intézmény, civil szervezet, lakóközösség és magánszemély csatlakozott, illetve rajtuk kívül 11 vállalat. A koronavírus világjárvány miatt eddig csak 3 vállalat akciója valósult meg. A Flex lépett elsőként 50 fával hangulatosabbá téve a Posta úti kerékpárutat, amivel 8522-re növekedett az új fák száma a városban. A többi vállalat ez év őszén és jövő év tavaszán ülteti el a felajánlott fákat. A polgármester végül köszönetét fejezte ki a Flex „mintaértékű társadalmi felelősségvállalásáért”.

Péter Ágota, a Flex magyarországi alelnöke azt tette hozzá, hogy a globális vállalat tavaly ünnepelte fennállásának 50 évfordulóját, amelyről 50 fa elültetésével emlékeztek meg. Mint fogalmazott, a város környezet- és klímavédelmi programja „közel áll szívükhöz”, ezért minden évben hasonló akciókat fognak végrehajtani. Számukra a fa nemcsak az új élet jelképe, hanem a múlté is, abból a szempontból, hogy itt működnek a városban, több ezer embernek munkát adva.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt a javaslatot tette, hogy a Flex ültessen gyümölcsfákat Posta úti telephelyén. Számos falut jutalmazott már emiatt Tündéri település címmel, amit kiterjesztene cégekre is: Tündéri munkahely címet adományozna elismerésül.

Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy komoly értéket képvisel a Flex által elültetett fasor a kerékpárút mellett, ami összhangban áll az önkormányzat zöldfelületeket bővítő, megújító törekvéseivel.  

A Posta úton már egy cégtábla is hirdeti az akciót, melynek elhelyezésekor a megszólalókon kívül jelen volt Bajor László, László Levente, Sulyok Tamás és Moser Ibolya a Flex képviseletében, a Városgazdálkodási Kft. részéről pedig Horváth István igazgató és Kovács Mihály városi főkertész.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK