2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az ellenzéki pártok is adományt gyűjtenek

2022. március 04. péntek, 10:55
Szerző: V.Zs.
Adománygyűjtés az ukrajnai menekülteknek címmel tartott sajtótájékoztatót Góra Balázs, az MSZP városi elnöke és dr. Csidei Irén az ellenzéki pártok közös országgyűlési képviselőjelöltje.

Góra Balázs szólt az orosz-ukrán háború következtében kialakult helyzetről, a szomszédos országból érkező menekültek fogadásáról. Megjegyezte, hogy a kormány nem tudja megfelelően kezelni sem a háborús helyzetet, sem pedig a menekültválságot. Néhány hét van az országgyűlési választásokig, ahol nem csak a kormányról szavaznak az emberek, hanem választaniuk kell kelet és nyugat, béke és diktatúra között – fogalmazott. 

Dr. Csidei Irén arról szólt, hogy a Tiéd a Város Egyesület is csatlakozott az adománygyűjtéshez, erről tájékoztatta a város polgármesterét, és az ellenzéki pártok által gyűjtött adományokat is a város raktárbázisába, az Apáczai művelődési központ tornatermébe szállítják. Hangsúlyozta: az adománygyűjtés nem politikai kérdés, hanem humanitárius cselekedet. A menekültek száma egyre nő, sok a kisgyermek, ezért fontosak az összeállított csomagokban a tisztálkodószerek, kész-vagy félkész ételek, tartós élelmiszerek és takarók, főleg a gyermekek számára. Egy ilyen háborús helyzetben az összefogás és az együttműködés a cél, valamint a rászorulók megsegítése. Az adományokat az MSZP irodájában is gyűjtik és a választókerület településeit járva, a helyszínen szintén elfogadják az összegyűjtött csomagokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK