2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az első negyed után feljavultak

2018. október 23. kedd, 19:16
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Egoé Basket Brno (cseh) 88-70 (16-22, 18-9, 32-21, 22-18). Alpok-Adria Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Kulcsár, Esztergályos, Németh P. Kipontozódott: Agafanov (23. p.), illetve Kozina (26. p.)

ZTE: Ware (17/9), Thompson (22), Kis R. (2), Szabó (2), Agafanov (4). Csere: Papp (6/6), Gliebov (8/6), Durázi (7), Doktor (2), Gulyás (2), Farkas A., Bagó. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Brno: Kozina (6), Farsky (6), Nehyba (14/12), Hrabosky (4), Keely (18/9). Csere: Stegbauer (4), Duvell (79, Kereselidze (3), Jokl(6), Geiger (2), Vasat. Vezetőedző: Dejan Jakara.

Kosárváltások után, hosszú ideig nem esett kosár. Majd a cseh csapat két három pontossal elhúzott. Mindkét oldalon sok volt a pontatlan dobás, kevés kosár esett. (5. p.: 10-9). A negyed második felében a ZTE hibái után gyors indulásokból elhúzott a cseh csapat (6. p: 9-14). A hazaiak ugyan egy pontra feljöttek, de a negyed hajrája egyértelműen a vendégeké volt. Az első tíz perc után biztosan vezettek.

A második negyed elején is a Brno irányíott. Mindkét oldalon sok volt a személyi hiba, gyorsan bónuszba kerültek a csapatok. A ZTE ezután összekapta magát, utolérte ellenfelét (14. p.: 26-26). Javult a csapat védekezése, Thompson, és Ware eredményessége révén átvette a vezetést.

A nagyszünet után is lendületben maradt a ZTE. Már sokkal pontosabban dobott, mint ellenfele. A negyed közepén tíz pont fölé nőtt az előnye (53-42). A ZTE jól védekezett, ebből indulva több könnyű kosarat szerzett, a csehek támadásban estek vissza. A mindkét csapatban sok fiatal lépett pályára. A ZTE-nél akadt olyan időszak, amikor négyen is pályán voltak, ők szolgálták ki Ware-t, aki a pontgyártásért volt felelős. A fiatalok jól védekeztek, de a dobásra keveset vállalkoztak. Az utolsó 5 percben a hazaiaknál csak a fiatalok játszottak, de így sem csökkent 20 pont körüli előnyük.

A találkozó jól szolgálta a ZTE céljait, egyrészt, hogy megszerezzék első győzelmüket kupában, másrészt a fiatalok is sok játéklehetőséget kaptak.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A célunk az volt, hogy a fiatalok minél többet szerepeljenek, illetve megnyerjük a mérkőzést. Mindkettő megvalósult. Az első negyedben gyengén védekeztünk, utána ebben a műfajban feljavultunk és biztosan nyertük a találkozót.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK