2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az MR-diagnosztika csúcsa

2019. április 29. hétfő, 16:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
Világszínvonalú MR-berendezést adtak át a zalaegerszegi Integrity Magánklinikán. A Siemens MAGNETOM Skyra 3T MR típusú készülék az iparágban jelenleg elérhető legmodernebb technológiákon alapul.

Az átadási ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy ezzel a berendezéssel Zalaegerszeg egyedülálló felkerül az országos és nemzetközi szakma térképére. Az új eszközzel klinikai szintű vizsgálatokat is el lehet végezni, ami miatt az ország bármely területéről, sőt külföldről is érkezhetnek páciensek. Mindez kedvezően hat majd a város egészségügyi turizmusára.

Pigler István, az Integrity Magánklinika tulajdonos-ügyvezetője (képen) elmondta, hogy egy 0,4 tesla térerejű, nyitott MR-berendezéssel kezdték a munkát. De mint mindenben az életben, az MR-diagnosztikában sincs megállás, és mindig van jobb. „Kíváncsiak voltunk, hogy ha a kisebb térerejű MR-berendezésből a szakma és a betegek által visszaigazoltan ki tudjuk hozni a legjobb teljesítményt, mire megyünk a világ egyik legjobb 3 Teslás MR platformjával, a Siemens MAGNETOM Skyra rendszerrel. Nem kötöttünk egyetlen szakmai kompromisszumot sem, a teljes felszereltséget még tovább bővítettük speciális csukló- és bokatekercsekkel. Az első hetek tapasztalatai alapján kijelenthetjük: elértük az MR-technika határát, amilyen klinikai kérdésre MR-diagnosztikával válaszolni lehet, arra mi képesek vagyunk választ adni” – emelte ki.

A nagy térerejű MR-berendezést a kvantitatív MR-diagnosztikában PhD-fokozatot szerzett Aradi Mihály doktor mutatta be a jelenlévő szakembereknek. Az orvosi képalkotási technológia folyamatos fejlesztésével nemcsak a betegségek mielőbbi és pontosabb kimutatása lehetséges, de a kezelési eredmények szorosabb utánkövetése is, mely szintén elengedhetetlen a páciensek hatékony gyógyításában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK