2020.03.29., vasárnap - Zalán Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az utókornak kívánják megőrizni

2019. március 29. péntek, 16:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Modern városok programban a kvártélyház és a levéltár felújítása is megkezdődött Zalaegerszegen. A bruttó 497 millió forintos beruházást sajtóbejárás keretében tekintette meg a város vezetése.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a városrehabilitáció újabb elemeként valósul meg az átvonuló katonák elszállásolására 1765-ben épült kvártélyház rekonstrukciója, ami a város egyik műemléki védettségű, emblematikus épülete. A kivitelezés részeként a kicserélik a nyílászárókat, a bádogos szerkezeteket, kijavítják a tetőfedést, megoldják a lábazat szellőztetetését, valamint teljes körűen helyreállítják a homlokzatot a díszítőelemekkel együtt.  A fejlesztéstől a városkép javulását, szebbé válását várják, azzal a fontos szándék teljesülésével, hogy az épület megmaradjon az utókornak.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, hogy a kvártélyház felújítása a város történelmi, építészeti értékeinek megmentését szolgálja. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő ugyanezen véleményét osztotta meg, dr. Gyimesi Endre korábbi polgármester az épület múltjáról beszélt, míg Molnár András, a levéltár igazgatója a 2020 februárjára befejeződő rekonstrukció jelentőségét emelte ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK