2019.10.20., vasárnap - Vendel Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Az utolsó forduló dönt

2018. május 27. vasárnap, 18:31
Szerző: B. I.
Soproni VSE - ZTE FC 1-3 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Sopron 350 néző. Jv.: Pillók. Gólszerzők: Kővári (40. p.), illetve Fujsz (58. p. ), Horváth K. (70. p.), Vernes (92. p.).

ZTE: Kovács Z. - Polényi, Devecseri, Forgács, Lencsés (Fodor 46. p.) - Babati (Ekler 54. p.), Patvaros (Fujsz 22. p.) Nagy T., Hudák - Horváth K., Vernes. Vezetőedző: Artner Tamás.

A már kiesett és ezer sebből vérző Sopron nyugodtan játszhatott, a vendégeknek viszont volt veszíteni valójuk. A ZTE-t több mint 100 szurkoló elkísérte és biztatta. A vendégek Vernes révén gyorsan rúgtak egy kapufát, ezután Nagy T. lövését védte a hazaiak kapusa. Majd ismét kétszer is jeleskedett a hazai hálóőr. A kimaradt helyzetek egyre jobban kedvét szegték a vendégeknek. A félidő közepétől átvette az irányítást a dacból játszó hazai csapat. A zalaiak egyre kevesebbszer jutottak el ellenfelük kapujáig. A félidő végén az első valamire való soproni lehetőség góllal végződött, ami hidegzuhanyként hatott a ZTE-re.

A szünet után beszorította ellenfelét a zalai csapat, egy ideig ismét jöttek a soproni kapusbravúrok. Aztán végre egy lövésnél kapitulált Molnár, egyenlített a ZTE. A döntetlen kevés volt az üdvösséghez, ment előre a zalai csapat, s egy szögletrúgás utáni kavarodás után megszerezte a vezetést. A vendégek támadásban maradtak, igyekeztek bebiztosítani győzelműket. A soproniak minden mindegy alapon veszélyesen kontráztak. Izgulni kellett a győzelemért, amit a hosszabbításban biztosított be Vernes, a ZTE házi gólkirálya.

A ZTE nagy küzdelemben nyert a már kiesett Sopron otthonában. Az újabb három ponttal elkerült a kieső helyről, a biztos bent maradáshoz az utolsó fordulóban nyernie kell.

Értékelés:

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nem játszottunk jól, nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Mi is hallottunk híreket Sopronból, nehéz volt ráhangolódni a találkozóra. Játékunk nem ezért maradt el a várttól, de elmaradt, a fiúk azonban addig mentek előre, amíg sikerült fordítaniuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK