2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Balaton Vívóklub: Tervek és eredmények

2019. március 25. hétfő, 17:54
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub alapító elnöke, mesteredzője, a férfi juniorvívó válogatott keretedzője a keszthelyi Egry Iskola tornatermében tartott sajtótájékoztatót a vívók tavalyi eredményeiről és az idei esztendő terveiről.

A közelmúltban megjelent egy szakkönyv, amely a honi nevelőedzők legkiválóbbjait mutatja be. A Mester Művek című kötetben bemutatást nyer a tanítványaiért szívvel lélekkel dolgozó Kinga asszony is. Elhangzott: a négy telephelyen: Keszthelyen, Veszprémben, Balatonfüreden és egy hónap óta már Ajkán is működő vívóklub sok sikert tudhat maga mögött. Keszthelyen, rengeteg saját erő bele tételével, voltak már a gimnázium alagsorában, a járási hivatal pincéjében és ötödik állomásként: ma már az Egry iskola sportcsarnokában edzhetnek. A vívótermek teljes kihasználtsággal működnek. Hétköznaponként mindig van edzés. A keszthelyi vívó terem hétmilliós pályázati forrás elnyerése után, további anyagi eszközök megszerzését követően, hamarosan egészében megújul. Szeptember elejétől tervezik a sportpadló teljes cseréjét, a festést, a technikai berendezések részleges, vagy teljes megújítását. A keretedző keddenként a 18-21 éves fiúkat EB-kre, világkupa válogató versenyekre, nemzetközi megmérettetésekre készíti föl.

A keszthelyi négy szakosztályban edző mintegy félszáz versenyző is szép eredményeket ér el a nemzetközi mezőnyben. Farkas Csaba, egyéni legjobb eredménye a szabácsi világkupán elért februári sikere volt. Egész napon nyújtott parádés vívásával a 18 éves Farkas Csaba nyert egyéniben a junior párbajtőrözőknek a szerbiai Sabacon zajló világkupa-versenyén. A Balaton Vívóklub versenyzője – aki egyébként a hazai ranglista kilencedik helyezettje – többek között legyőzte a korosztályos világelső cseh Jakub Jurkát is. Lázasan készülnek a június 8-9-én tartandó vívó EB és VB-re versenyzőket válogató versenyre majd a hónap közepén lesz egy 1200 fő részvételével Keszthelyen megrendezett korosztályos magyar egyéni –és csapatbajnokság is. Augusztus elején alapozó edzéseket tartanak mind a 4 városban, majd a hónap közepétől-ahogy tavaly is- egy keszthelyi nemzetközi edzőtáborba várnak versenyzőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK